Μελένιο χαρούπι με γλυκό του κουταλιού νεράντζι από τη σεφ Ελένη Ψυχάρη

melenio-xaroupi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αυτή τη φορά θα μας γλυκάνει με ένα υπέροχο επιδόρπιο από τη σεφ Ελένη Ψυχάρη.

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει τα καλύτερα της ελληνικής γαστρονομίας, από προϊόντα και παραγωγούς, μέχρι εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καινοτόμες ιδέες σίτισης, βιβλία κ.ο.κ. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε κάτω απ΄την παγκόσμια οικογένεια του brand της δράσης Action In Greece, με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ, τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group και πλέον βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του Ανθολογίου, μια εκ των οποίων είναι και το μελένιο χαρούπι με γλυκό του κουταλιού νεράντζι  έμπνευσης και δημιουργίας της σεφ Ελένης Ψυχάρη.

Υλικά για 8 μπολάκια (αναλόγως το μέγεθος)
10 τεμάχια γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό – ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ
8 τεμάχια Παγωμένο τσάι BITOYNI – BIOKOZIAKAS
5 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου – PASSION HONEY
300 γρ παξιμάδια χαρουπιού – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 φύλλα φρέσκο δυόσμο για κάθε μπολάκι

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Όταν σφίξει, τη βγάζουμε απ’ το ψυγείο όπως είναι παγωμένη και την ενώνουμε απαλά με το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου. Ψιλοκόβουμε 2 νεραντζάκια και τα ρίχνουμε στην κρέμα.

Παίρνουμε το μπωλάκι ή το ποτήρι και βάζουμε μέσα,σπασμένα σε χονδρά κομμάτια, μερικά μπισκότα χαρουπιού. Βγάζουμε την κρέμα απ’ το ψυγείο και με κορνέ ή κουτάλι της σούπας, βάζουμε μια στρώση πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση και βάζουμε από πάνω από κάθε μπολάκι ή ποτήρι, ένα κομμάτι νεράντζι γλυκό του κουταλιού, κομμένο σε φέτες, φύλλο δυόσμου και περιχύνουμε με μέλι.

Ολοκληρώνουμε το ντεκόρ με βρώσιμο λουλουδάκι. Το διατροφικό γλυκάκι σερβίρεται ιδανικά με κρύο τσάι BITOUNI, της εταιρείας BIOKOZIAKAS.