Μασσαλιώτικες σπεσιαλιτέ στο Sofitel

bouillabaisse-mpougiampesa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Γαστρονομική εβδομάδα με άξονα τις γεύσεις της Μασσαλίας φιλοξενεί μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, το Sofitel Athens Airport.

Το εστιατόριο του Sofitel, Καράβι, στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, θα γεμίσει με μασσαλιώτικες σπεσιαλιτέ δια χειρός του Γάλλου chef του Sofitel Μασσαλίας Julien Maury, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα μόνο για αυτό τον σκοπό.

Την αφορμή έδωσε η ίδια η γαλλική πόλη, που είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013.

Πιάτα με λαχανικά, θαλασσινά και αρωματικά μπαχαρικά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο Sofitel. Εκτός από τη φημισμένη μπουγιαμπέσα, στο Καράβι θα βρείτε την σος με σκόρδο λάδι, λεμόνι και αυγό Aioli, μπισκοτένιες βαρκούλες Navette de Marseille, το υπέροχο μαγειρευτό le daube με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο σε κρασί μαζί με λαχανικά, βότανα και σκόρδο και τη σούπα pistou με σκόρδο, βασιλικό και μυρωδικά και φυσικά, άφθονα θαλασσινά και οστρακοειδή.