Κλίμα κλήμα: το στέκι που έλειπε από τα Μελίσσια

klima-klima-klima-klima
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Άνοιξε στις αρχές Νοεμβρίου τις πόρτες του επί της Π. Τσαλδάρη στα Μελίσσια και ήρθε για να μας προτείνει εκλεκτές οινικές προτάσεις μαζί με νόστιμες επιλογές από τοπικά τυριά και αλλαντικά, αλλά και εμπνευσμένα πιάτα, υπό την επιμέλεια του γνωστού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Ο πολυπράγμων chef, μετά τις πρωτότυπες συνταγές του στο Π Box, αποφάσισε να μπει για τα καλά στον κόσμο του κρασιού, με ένα μενού ειδικά διαμορφωμένο για το νέο wine bar των Μελισσίων, ενώ την επιμέλεια της οινικής λίστας έχει αναλάβει ο sommelier Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Η μοντέρνα και  ελαφρώς βιομηχανική αισθητική του χώρου κάνει τον επισκέπτη να νιώθει οικεία από την πρώτη στιγμή, ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να απολαύσει ένα καλό κρασί μαζί με ένα νόστιμο πιάτο στο 100%.

Οι ετικέτες –που προέρχονται αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα- συνοδεύονται ιδανικά με τοπικά τυριά και αλλαντικά, αλλά και πλούσια πιάτα όπως το Λαυράκι ψημένο σε φύλλο κρούστας με μπρόκολο και σάλτσα από αυγοτάραχο, πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης και σουτζούκι ή fajitas με λουκάνικο Λαμίας. Και οι επιλογές δεν σταματούν εδώ…

Πληροφορίες: Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786, https://www.facebook.com/winebar.klimaklima .

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]