Νέο μαγειρικό δίδυμο αναλαμβάνει τα εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace

four-seasons-astir-palace-hotel-athens
ΤΡΙΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Δύο από τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διευθύνουν τα οκτώ ζωντανά εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Εκτός από την υπέροχη τοποθεσία του, με τρεις ιδιωτικούς κολπίσκους και κρυμμένες παραλίες σε μια πευκόφυτη χερσόνησο, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens φημίζεται και για τη φιλοξενία του και το αποδεικνύει ακόμη μια φορά με τη ζεστή αγκαλιά με την οποία υποδέχεται δύο από τα καλύτερα μαγειρικά ταλέντα πίσω στην Ελλάδα, διορίζοντας τον Απόστολο Δήμου ως Executive Chef και τον Μιχάλη Χατζηκαλημέρη ως Executive Pastry Chef.

Οι δυο σεφ ενώνουν την αγάπη τους για τις πλούσιες γεύσεις και την κληρονομιά της γηγενούς κουζίνας με δεξιότητες που έχουν εξελίξει διεθνώς σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου και κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin. Πιστοί στην ελληνική παράδοση, επιθυμούν μέσα από τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες τους να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να μοιράζονται μαζί τους το πάθος τους για την εξαιρετική κουζίνα.

Η αστρική καριέρα του Απόστολου Δήμου τον είδε να ηγείται στις κουζίνες σε αξιοσέβαστα θέρετρα και εστιατόρια πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο. Με έμπνευση από το πάθος για την λιτή ομορφιά του σπιτικού φαγητού της οικογένειάς του, οι έντεχνα ρουστίκ δημιουργίες του είναι γνωστές για τη φινέτσα γεύσης και τις ποικίλες τεχνικές τους. Πίσω από κάθε πιάτο βρίσκεται η ξεχωριστή προσέγγισή του για τη σύνδεση των ανθρώπων μέσω του φαγητού. Έχοντας ακονίσει το εξαιρετικό ταλέντο του και τη φινέτσα του κάτω από την πτέρυγα του βραβευμένου με αστέρι Michelin master chef Alain Ducasse στην Αθήνα, ο Απόστολος Δήμου συνέχισε να διευθύνει κουζίνες σε αναγνωρισμένα πολυτελή περιβάλλοντα από τη Romanos Starwood Luxury Collection μέχρι το Sheraton Lisbon, πριν γίνει μέλος της οικογένειας του Four Seasons στη Βηρυτό, στο Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες. Η επιστροφή στην αγαπημένη του Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο του Executive Chef στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα του.

Ο master pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής», καταξιωμένος για τη ζωηρή και εφευρετική του τέχνη. Από γλυπτά-μινιατούρες σοκολάτας μέχρι εξωτικά tacos με καραμέλα, οι gourmet γλυκές δημιουργίες του συνδυάζουν την ελληνική κληρονομιά με τις διεθνείς επιρροές. Γοητευμένος από νεαρή ηλικία με τις γεύσεις των παραδοσιακών ελληνικών γλυκισμάτων, βελτίωσε τις δεξιότητές του δίπλα στον David Girard του The Dorchester και τον Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου La Maison. Το εντυπωσιακό βιογραφικό του σεφ περιλαμβάνει θητείες σε πολυτελείς ελληνικούς χώρους από τα Sheraton Resorts μέχρι το Adronis και το Ling Ling by Hakkasan και το La Mangeoire στην Κουρσεβέλ, παράλληλα με έναν πολυπόθητο ρόλο ως brand ambassador της Callebaut Chocolate στην Ελλάδα. Σχεδιασμένο για να γοητεύει τόσο την παλέτα όσο και στο βλέμμα, κάθε λεπτό γλύκισμα του Χατζηκαλημέρη συνδυάζει δημιουργικά χρώματα και αισθητική με ένα εκφραστικό πλεονέκτημα. 

Μαζί, οι δύο σεφ, ο καθένας στο κομμάτι του, πρόκειται να προσφέρουν στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία στα 8 εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, από τις λατινοαμερικανικές υπογραφές του Helios μέχρι τη μαγεία των φρέσκων αγροτικών γεύσεων στο παραθαλάσσιο Taverna 37. Θα συνδυάσουν τη μοναδική τους τέχνη και τις παγκόσμιες εμπνεύσεις και επιρροές τους με την αυθεντική ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία, διατηρώντας το φαγητό στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στο επίκεντρο μιας πολυτελούς εμπειρίας παγκόσμιας κλάσης.

Info
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 890 1190