4 διαχρονικά κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με ένα «μυστικό» συστατικό

earthy-paloma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Πρόκειται για το The Lost Explorer mezcal που μας προτρέπει να δοκιμάσουμε διαχρονικές συνταγές σε premium εκδοχή με άρωμα… αγαύης.

Το premium mezcal The Lost Explorer και η “Sip Curiously” φιλοσοφία του επιστρέφει και μας προσκαλεί να συνθέσουμε μαζί του και να απογειώσουμε αγαπημένα classic serves, απολαμβάνοντας ξεχωριστές και ατμοσφαιρικές στιγμές στο μπαλκόνι, όσο το φθινόπωρο διατηρεί ακόμη λίγο καλοκαίρι μέσα του.

Hi Honey
Μια παραλλαγή του διαχρονικού cocktail, που ξεχωρίζει για την γλυκόξινη γεύση του και την έντονη αίσθηση μελιού. Προτείνεται με ένα ανατρεπτικό twist με mezcal.

Συστατικά

  • 45 ml The Lost Explorer Espadín
  • 10 ml σιρόπι με χαμομήλι & μέλι
  • 1 ψέκασμα νερού από άνθη πορτοκαλιάς
  • Γαρνίρετε προαιρετικά με μία φέτα λεμόνι και ένα κομμάτι κηρύθρας  

Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι double old fashioned μαζί με πάγο. Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μια φέτα ή φλούδα λεμονιού και προαιρετικά με ένα κομμάτι κηρύθρας.

The Curious Margarita
To cocktail που αποτελεί σταθερή επιλογή για τους λάτρεις της τεκίλα σε μια πρωτότυπη σύνθεση με premium mezcal.

Συστατικά

  • 45 ml The Lost Explorer Espadín
  • 20 ml triple sec
  • 20 ml χυμός μοσχολέμονου
  • Γαρνίρετε με μία σφήνα μοσχολέμονου

Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker μαζί με πάγο. Ανακινούμε καλά. Περνάμε το χείλος ενός Old Fashioned ποτηριού με μείγμα Tajín (chili & αλάτι). Σουρώνουμε αφού έχουμε προσθέσει πάγο. Γαρνίρουμε με μία σφήνα lime.

The Earthy Paloma
Το πιο hot cocktail των τελευταίων ετών απογειώνεται σ’ έναν απροσδόκητο συνδυασμό με mezcal.

Συστατικά

  • 45 ml The Lost Explorer Espadín
  • 7.5 ml χυμός μοσχολέμονου
  • Top up με Pink Grapefruit Soda
  • Γαρνίρετε με ηφαιστειακό αλάτι και μία φέτα grapefruit.

Μέθοδος
Μουσκεύουμε τα χείλη του ποτηριού με χυμό μοσχολέμονου και το περνάμε πάνω από ηφαιστειακό αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα high ball ποτήρι, μαζί με πάγο.  Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.

Κι αν θέλετε να το δοκιμάσετε και εκτός σπιτιού, μέσα από εντυπωσιακά serves, μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω μαγαζιά:

  • Κλουβί (Πετράλωνα)
  • Μπελ Ρεϋ (Κουκάκι)
  • Spiti Bar (Χαλάνδρι)
  • Oh Mama (Γλυφάδα)
  • Barsol (Νέα Φιλαδέλφεια)
  • Cinco de Mayo (Νέα Φιλαδέλφεια)
  • CHE Cocina y Barra Sudamericana (Πειραιάς)
  • The art of bragi (Πειραιάς)
  • Chillangos (Χολαργός)
  • Bebidas (Χαλάνδρι)
  • Cornell (Χολαργός)
  • Six dogs (Μοναστηράκι)
  • Vogatsikou 3 (Θεσσαλονίκη)
  • Elefantas (Γλυκά Νερά)
  • Lobby Athens (Σύνταγμα)