Πού αστράφτουν και πού σβήνουν τα αστέρια Michelin στην Αθήνα φέτος

delta-restaurant
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή συνεχίζουν να λάμπουν αστέρια Michelin με νέες προσθήκες, αλλά και αλλαγές στα δεδομένα που είχαμε μέχρι τώρα.

Ο κορυφαίος γαστρονομικός οδηγός Michelin, που κάθε χρόνο μοιράζει αστέρια στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, δημοσίευσε και φέτος τη λίστα του, με την Αθήνα να παρουσιάζει αλλαγμένο σκηνικό.

Την περσινή χρονιά, η Σπονδή διατηρούσε 2 αστέρια, από ένα το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι και η Hytra στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ πέρσι προστέθηκαν στη λίστα και το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό, όπως και το εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Athens, με τον σεφ Luca Piscazzi.

Delta restaurant

Τα νέα αστέρια
Φέτος, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο τοπίο, με προσθήκες το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ με τους σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο που κερδίζει 2 αστέρια, αλλά και το Soil στο Παγκράτι του Τάσου Μαντή και το The Zillers στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel να κερδίζουν από ένα. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Delta Restaurant κερδίζει και πράσινο αστέρι, που έχει να κάνει με τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, με τον οδηγό να αναφέρει ότι το εστιατόριο εφαρμόζει μια αψεγάδιαστη προσέγγιση στη βιωσιμότητα, που βασίζεται σε ένα δημιουργικό κρεατοφαγικό μενού γευσιγνωσίας με 10 ή 14 πιάτα με vegan και χορτοφαγικές επιλογές.

Varoulko Seaside - Λευτέρης Λαζάρου

Οι αλλαγές
Από τους «παλιούς», διατηρούν τα αστέρια τους το CTC, το Botrini’s, η Hytra, το Varoulko Seaside και το Pelagos, ενώ η Σπονδή που για χρόνια ξεχώριζε με τα δυο της αστέρια, φέτος διατήρησε το ένα.

Bib Gourmand και νέες επιλογές του οδηγού
Όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής, η οποία επιβραβεύεται με Bib Gourmand από τον οδηγό, η κατάσταση παραμένει ίδια, με το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro1985 να απαρτίζουν πάλι τη μικρή λίστα.

Le Pavillon

Στις επιλογές του οδηγού έχουμε τα Okio, Aleria, Cookoovaya, Άνετον, Athénée, GB Roof Garden, Alficon, Vezene, Annie Fine Cooking, Sense και Le Pavillon, με νέες προσθήκες για φέτος τα Hervé, Μerceri, Veri Τable και Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ.