Τα ελληνικά bars που ξεχώρισαν στα καλύτερα του κόσμου

baba-au-rum
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Ολοκληρώθηκε η λίστα με τα καλύτερα μπαρ σε όλο τον κόσμο για το 2022 και η Αθήνα δεν λείπει από τις διακρίσεις, με τρία μπαρ στην 50άδα και συνολικά τέσσερα στην 100άδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε μια μικρή αναστάτωση στην αθηναϊκή σκηνή, με το Barro Negro της Αθήνας να κατακτά την 52η θέση στην κατάταξη του πρώτου μέρους των καλύτερων μπαρ στον κόσμου, που αφορούσε τις θέσεις 51 έως 100.

Στις 4 Οκτωβρίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, τα World’s Best Bars sponsored by Perrier ανακοίνωσαν τα κορυφαία 50 μπαρ του κόσμου, στην κορυφή των οποίων βρέθηκε το bar Paradiso της Βαρκελώνης. Σκαρφαλώνοντας στην κορυφή, από την 3η θέση της περσινής χρονιάς, το Paradiso κατάφερε να ξεπεράσει μπαρ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και να στρέψει τα φώτα της διεθνούς σκηνής πάνω του.

The Clumsies
Από τη λίστα, όμως, δεν έλειπαν και κορυφαία ελληνικά μπαρ, που ήδη έχουν ξεχωρίσει στο παρελθόν, αλλά και new entries. Μιλάμε, φυσικά για το The Clumsies στην Πραξιτέλους του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπάκουλη, το οποίο βρέθηκε στη θέση 19, το Baba Au Rum στην Κλειτίου του Θάνου Προυναρού το οποίο κατέκτησε την 20η θέση, αλλά και το πιο νέο Line στα Πετράλωνα, και πάλι με τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη να «κρύβονται» πίσω από το sustainable concept του, να μπαίνει δυναμικά στη θέση 31 της τελικής 50άδας, χωρίς να έχει κλείσει χρόνο ζωής.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως η Αθήνα ανεβάζει συνεχώς ποιότητα στη σκηνή των bars και των κοκτέιλ και αναμένουμε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον. Προς το παρόν, κανονίστε έξοδο σε κάποιο από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου που βρίσκονται στην πόλη μας.   

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ κι εδώ.