Η σεφ Ελένη Ψυχάρη μαγειρεύει τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής

eleni-psuxari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Κατευθείαν από τον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας, το τσιπουράτο και οξυμελένιο τριβελάκι, εκτέλεσης Ελένης Ψυχάρη, θα σας εντυπωσιάσει.

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει τα καλύτερα της ελληνικής γαστρονομίας, από προϊόντα και παραγωγούς, μέχρι εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καινοτόμες ιδέες σίτισης, βιβλία κ.ο.κ. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε κάτω απ΄την παγκόσμια οικογένεια του brand της δράσης Action In Greece, με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ, τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group και πλέον βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του Ανθολογίου, μια εκ των οποίων είναι και το τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής, έμπνευσης και δημιουργίας της σεφ Ελένης Ψυχάρη.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή KAPASTA
  • 25 γρ. Τσίπουρο - KASKOUTAS
  • 15 γρ. Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα οξύμελι - PASSION HONEY
  • 20 τεμάχια μαύρες Ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες - ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ
  • 3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 14 τεμάχια τοματίνια
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  •  200 γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή. Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά. Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.

Σοτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι, μετά τη μελιτζάνα, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε. Κόβουμε στα δυο τα τοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι. Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε το οξύμελι (ξύδι σε συνδυασμό με μέλι). Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαιντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε.

Δείτε το βίντεο εδώ