Η γιορτή για το Beaujolais Nouveau δεν σταματά...

krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το εστιατόριο της γκαλερί Breeder, ετοιμάζει ειδικό μενού για να συνοδεύσει το πρώτο Beaujolais Nouveau της χρονιάς το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και το ρομαντικό καφέ-μπαρ Αμαρυλλίς ανοίγει το πρώτο Beaujolais του Georges Duboeuf του 2013 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Το Breeder Feeder με τον chef Κώστα Παπαχαραλάμπους και την food blogger Two MInutes Angie, ετοιμάζουν ένα ειδικό μενού εμπνευσμένο από την έλευση του Beaujolais Nouveau 2013, αλλά και από την γαλλική και την ελληνική κουζίνα. Ετοιμαστείτε για μύδια σε ποτήρι με σκορδόψωμο, Coq au vin αλά ελληνικά, Tarte - Accident με αχλάδια ποσέ και μερικά ακόμα εμπνευσμένα πιάτα, συνοδευόμενα όλα από τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, το Beaujolais Louis Jadot.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, 210 3317527, μενού 30 ευρώ ή 40 ευρώ με ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα.

Το ρομαντικό καφέ Αμαρυλλίς στην Κηφισιά, γιόρτασε κι αυτό την έλευση του Beaujolais Nouveau χτες, αλλά συνεχίζει τον εορτασμό και την επόμενη Πέμπτη 28/11. Δύο Beaujolais Nouveau έχει προμηθευτεί για τους θαμώνες του, αυτό του Georges Duboeuf, αλλά και το λιγότερο κοινό του Joseph Drouhin. Παράλληλα, όσοι βρεθούν εκεί, θα δοκιμάσουν γαλλική κρεμμυδόσουπα, τάρτα με ροκφόρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, πλατώ γαλλικών τυριών και μους λεμόνι με μαρέγκα ή σουφλέ σοκολάτα.

Πληροφορίες: Αμαρυλλίς, Δ. Κυριακού 15, Κηφισιά, 210 6233769, 27 ευρώ/ άτομο μαζί με ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα.