Στον «Σκαφίδα» για υπέροχη τρούφα και εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο

galaktompoureko-kataifi-skafidas-galaktomopureko-kataifi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το ζαχαροπλαστείο του Σκαφίδα, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, είναι ένα από τα παλιότερα και ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, που συνεχίζει τα γλυκά του ταξίδια.

Διάσημος για το γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι, ο Σκαφίδας είναι ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο που προσφέρει, χρόνια τώρα, γλυκές προτάσεις. Οι κάτοικοι της Κυψέλης σίγουρα θα έχουν δοκιμάσει πολλές φορές τα γλυκά του, ενώ Αθηναίοι από κάθε γωνιά της πόλης είναι πολύ πιθανό να τον έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά μέχρι τώρα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γαλακτομπούρεκο με κανταϊφι, αλλά και το κλασικό, ενώ η μεγάλη τρούφα του είναι εξαιρετική. Με μπόλικη κρέμα σοκολάτας στο εσωτερικό της και μαλακό σου, θα σε αποζημιώσει.

Εξαιρετική είναι και η πάστα σεράνο, με σοκολάτα γάλακτος και παντεσπάνι, ενώ η πάστα αμυγδάλου θυμίζει τις παλιές εποχές.

Εκτός από τα παραδοσιακά αυτά γλυκά που τον έκαναν διάσημο όμως, έχει και πιο «μοντέρνες» προσθήκες σε πάστες και τούρτες, τσουρέκια, κέικ, σοκολατάκια και πολλά πολλά ακόμα.

Περάστε μια βόλτα και δε θα χάσετε...

Πληροφορίες: Πλατεία Αγίου Γεωργίου 8, Κυψέλη, 2108812743.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]