Στο νέο εστιατόριο του Brown Acropol απολαύσαμε την Αθήνα (κι όχι μόνο) στο πιάτο

brown-acropol
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Αποτελεί το νέο μεγάλο entry για φαγητό στο κέντρο της πόλης, που αναμένεται να συζητηθεί τόσο για τη θέα του, όσο και για τη γαστρονομική του πρόταση.

Το ξενοδοχείο Brown Acropol της Brown Hotels «φωτίζει» ήδη εδώ και 2 χρόνια με 4 αστέρια το κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Ομονοίας, στη θέση του ιστορικού King Minos και αργότερα Athens Acropol. Σε ένα ξενοδοχείο με έντονη την αυθεντική αστική κουλτούρα, εμπνευσμένο από τα θρυλικά cosmopolitan vibes των 60s-70s καθώς κι από την αστική κληρονομιά της πόλης, ήρθε να προστεθεί και μια νέα γαστρονομική πρόταση, που συνδυάζει ακριβώς αυτό που είναι και το ξενοδοχείο: μοντέρνα γαστρονομία με μεσογειακό αέρα, γεύσεις δοκιμασμένες, δοσμένες με σύγχρονη ματιά και όλα αυτά με την οικειότητα και τη λάμψη της πόλης στο φόντο.

Για να τα βρείτε όλα αυτά, θα πρέπει να ανεβείτε στο rooftop του ξενοδοχείου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει το νέο του εστιατόριο, το οποίο και επισκεφτήκαμε πριν λίγες ημέρες. Με τη φωτισμένη Ακρόπολη στη μια πλευρά, τον Λυκαβηττό στην άλλη και τον παλμό της πόλης διάχυτο σε κάθε ματιά, ο χώρος είναι πολύ όμορφα διακοσμημένος, δίνοντας την αίσθηση μίνι απόδρασης, με φυτά τοποθετημένα περιμετρικά και ανοιχτό ορίζοντα.

Εκεί, ακριβώς, μπορείτε να απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα με fusion πινελιές από Ασία και Νότια Αμερική, με έμφαση στην ποιοτική και διαλεχτή πρώτη ύλη. Η ενημερωμένη wine, spirits και cocktails list δεν λείπει για όσους θέλουν είτε να συνοδέψουν το φαγητό τους, είτε να δώσουν ραντεβού για after office drinks από τις 18.00, με dj sets και πολλά πάρτι στο πρόγραμμα (κάθε Παρασκευή για δείπνο ή ποτό με mainstream house music και ορισμένα Σάββατα το μήνα με απογειωτικά πάρτι και special cocktails). Να σημειώσουμε ότι στο εστιατόριο σερβίρεται και brunch από τις 12 για τις πιο early λιγούρες.

Στο… ψητό τώρα, στον κατάλογο θα βρείτε δροσερές σαλάτες για αρχή, όπως η σαλάτα κινόα, με σικορέ γλασαρισμένο με πετιμέζι, φρέσκο κρεμμύδι, μοτσαρέλα, ντοματίνια, μυρωδικά και βινεγκρέτ με βαλσάμικο και τσίλι, αλλά και ο πιο παραδοσιακός ντάκος με παξιμάδι χαρουπιού, τις οποίες σας προτρέπουμε να απολαύσετε με τα ζεστά, λαχταριστά φρεσκοψημένα ψωμάκια. Must επιλογή το εκλεκτό καρπάτσιο από φιλέτο μοσχάρι, με πέστο άγριου σκόρδου, ρόκα, καβουρντισμένο κουκουνάρι, σχοινόπρασο, κάππαρη και flakes παρμεζάνας, αλλά και η ιδιαίτερη μελιτζάνα με ταχίνι, φρέσκο κόλιαντρο, γιαούρτι, σχοινόπρασο, ξύσμα λεμονιού και φουντούκια. Στο μενού ξεχωρίζουν και οι γαρίδες με καμένο πράσο, σάλτσα τσιμιτσούρι και τομάτα κονφί, ενώ δεν λείπουν και οι επιλογές για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, με μοσχάρι φιλέτο κόντρα με φύτρα πάνω σε «σπασμένη» ψητή πατάτα με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών.

Σε μια σύγχρονη εκτέλεση θα βρείτε και χταπόδι με φάβα και καραμελωμένες πέρλες κρεμμυδιού, σε εντυπωσιακή παρουσίαση χωρίς να χάνει το νόημα και την αυθεντικότητά του. Η φάβα έχει ιδανική υφή και γεύση και το χταπόδι είναι ζουμερό, όπως πρέπει, με το καραμελωμένο κρεμμύδι να συμπληρώνει την εξίσωση. Κι αν έχετε όρεξη για περισσότερη θάλασσα, δοκιμάστε το φιλέτο λαυράκι πάνω σε χόρτα εποχής και στικ καρότου με σάλτσα λαδολέμονου, μια παραδοσιακή γεύση σε μια πολύχρωμη εκτέλεση.

Για τελείωμα, οι επιλογές είναι ακόμα λιγοστές, με μπράουνις σοκολάτας με παγωτό, γιαούρτι με κηρήθρα μελιού ή μια πιατέλα γεμάτη με φρούτα εποχής, αλλά και πιο τροπικά, όπως passion fruit και dragon fruit.

Το μενού έχει κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και σε βάθος χρόνου θα βρει ακόμη καλύτερα τα πατήματά του, έχοντας πάντα την υποστήριξη της πανέμορφης θέας, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Info
Acropol rooftop
Brown Acropol
Παναγή Τσαλδάρη 1, Ομόνοια
2144441300
Από 35 ευρώ/άτομο χωρίς κρασί

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]