Ο «Χάρτης των Γεύσεων» μετρά αντίστροφα

xartis-tongeuseon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Στις αρχές του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η σημαντική εκδήλωση για το κρασί στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου.

Για δύο ημέρες, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 12 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ο Χάρτης των Γεύσεων θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, σημείο συνάντησης και επαφής των επαγγελματιών του χώρου, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι χιλιάδες επισκεπτών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το κρασί από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το μεγάλο οινικό διήμερο της Βορείου Ελλάδος, θα συγκεντρώσει για 19η χρονιά περισσότερους από 150 οινοποιούς, αποσταγματοποιούς, εισαγωγείς και διανομείς κρασιού, ενώ ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, εκδηλώσεων και ομιλιών θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου θα δώσει το «παρών» στην οινική εκδήλωση – ορόσημο της Θεσσαλονίκης «Χάρτης των Γεύσεων», στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, Helexpo. Ανάμεσα στις αίθουσες που φιλοξενούν τις ομιλίες, δίπλα στο Wine Plus Shop, οι άνθρωποι της ΕΔΟΑΟ θα είναι, όπως πάντα, κοντά στους Έλληνες οινοποιούς, παρέχοντας στο κοινό πληροφορίες για τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και για τις γευστικές δοκιμές, μέσα από πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας “Enos”, με φόντο τα κύρια infographics του κρασιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η ΕΔΟΑΟ θα διοργανώσει ομιλία με τίτλο «Ενημέρωση για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ της Ελλάδος και τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων» στη 1 το μεσημέρι, με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μότσο WSET Diploma. Δείτε όλο το πρόγραμμα του διημέρου εδώ

Φιλοξενούμενοι της ΕΔΟΑΟ θα είναι 2 Γερμανοί δημοσιογράφοι που θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη ειδικά για τον Χάρτη των Γεύσεων. Όπως και στο α΄ έτος του Προγράμματος, καθ’ όλη τη χρονιά, η ΕΔΟΑΟ θα φιλοξενήσει και άλλους Γερμανούς δημοσιογράφους, influencers, opinion makers και wine educators, οι οποίοι θα παραστούν στις Ημερίδες και τις Γευστικές Δοκιμές ανά την Ελλάδα, αλλά και στο μεγάλο Οινικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μετά την Άνοιξη.

Η καμπάνια “Enos” συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, με μια σειρά εντύπων και ψηφιακών καταχωρήσεων σε ελληνικά και γερμανικά ΜΜΕ, με παρουσία στους διαφημιστικούς χώρους των αεροδρομίων της χώρας, αλλά και στάσεων λεωφορείων και μετρό, καθώς και με διαδικτυακή παρουσία με διαφημίσεις και social media λογαριασμούς. Στα πλαίσια του Προγράμματος πραγματοποιούνται, επίσης, Συνέντευξη Τύπου, Ημερίδες και Γευστικές Δοκιμές ανά την Ελλάδα, παρουσία σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, masterclasses, podcasts, webinars και άλλα.

Η νούμερο 1 οινική εκδήλωση στη βόρεια Ελλάδα απέχει μόνο λίγες ημέρες.

Info
Ο Χάρτης των Γεύσεων
Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, Helexpo
Σάββατο 3/12 και Κυριακή 4/12 
από τις 12 το πρωί ως τις 8