Αγιονέρι: Ανοίγει το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς

agioneri-last-barrel Elisseos Kontis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η παράδοση του συλλεκτικού The Last Barrel συνεχίζεται και 555 αριθμημένες φιάλες Αγιονέρι έρχονται σε μια εορταστική, πολύχρωμη κασετίνα, φιλοτεχνημένη με έμπνευση τη ρόγα του σταφυλιού, την οποία μπορείτε να κάνετε δώρο σε αγαπημένους ή στον… εαυτό σας.

Η παράδοση του Αγιονέρι - The Last Barrel συνεχίζεται με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του να μοιράζονται με το κοινό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους.

Από το τελευταίο δρύινο βαρέλι του 2022 δημιουργήθηκαν 555 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες φιάλες, που έρχονται σε ειδική εορταστική συσκευασία, ιδανικό δώρο για λάτρεις τόσο του τσίπουρου, όσο και των συλλεκτικών φιαλών.

Elisseos Kontis

Το σχέδιο που «ντύνει» τη φετινή εορταστική κασετίνα είναι εμπνευσμένο από το αμπέλι. Πρόκειται για τη δημιουργική απεικόνιση μίας ρόγας σταφυλιού μεγεθυμένης κατά 40 φορές με ιδιαίτερη απόδοση χρωμάτων (polarized). Παράλληλα, τη φιάλη συνοδεύει και μια επίσης συλλεκτική καρτ ποστάλ με μέρος του ευφάνταστου έργου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel. Μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Η αποσφράγιση του τελευταίου βαρελιού της χρονιάς, με Αγιονέρι ήταν, πάντα για εμάς, μια αγαπημένη συνήθεια που την απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει, με το πέρασμα των χρόνων, και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel. Η φετινή συσκευασία δε, έχει φιλοτεχνηθεί με έμπνευση τη μεγάλη μας αγάπη, το αμπέλι, από εκεί που ξεκινούν όλα» δηλώνει ο Κώστας Τσιλιλής.

Elisseos Kontis

Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές –το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του– χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2022 θα βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops, από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας.