3 σοκολατένιοι πειρασμοί στα αθηναϊκά εστιατόρια

chocolate-sokolata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το click@Life σας προτείνει 3 γλυκιές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια τη σοκολάτα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στα αθηναϊκά εστιατόρια.

Άνετον

Στον λιτό και απέριττο ρετρό χώρο του εστιατορίου Άνετον στο Μαρούσι δοκιμάσαμε Γκανάς με φυστικοβούτυρο και τριμμένα μπισκότα. Μια κόλαση σοκολάτας γέμιζε ένα βαθύ πιάτο. Βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση σοκολάτας που δεν σε λιγώνει και καθόλου βαριά παρά την πολλή σοκολάτα του, ήταν από τα εξαιρετικότερα γλυκά που δοκιμάσαμε τελευταία.

Βασίλαινας

Εδώ φυσικά, δεν θα έρθετε μόνο για το γλυκό του, καθώς ο Βασίλαινας εκτός από ιστορία διαθέτει και εξαιρετική value for money μοντέρνα κουζίνα. Αλλά ποιος θα έλεγε όχι σε μια μους σοκολάτας gyanaja με ζελέ από βατόμουρα και κρέμα καραμέλα; Είναι ο ιδανικός επίλογος μετά από ένα εξαιρετικό μενού, αλλά ίσως κι ένας επαρκής λόγος για να κάνετε  το ταξίδι μέχρι τον Πειραιά (εσείς των βορείων)...

30 something

Μια παραδεισένια πίτσα με πραλίνα, mascarpone και καραμελωμένα σύκα έρχεται να κλείσει γευστικά με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα σας στο 30 something του Χαλανδρίου. Η εκδοχή της γλυκιάς πίτσας με σοκολάτα είναι σχετικά πολυφορεμένη, αλλά αυτή εδώ είναι το κάτι άλλο. Σοκολάτα που δε σε λιγώνει, που αραιώνεται με την γεύση του mascarpone και στολίζεται από το καραμελωμένο σύκο, απλώνεται επάνω σε ένα ζεστό λεπτό ζυμάρι. Φαντάζεστε κάπως αλλιώς τον παράδεισο;

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]