Ο Χάρτης των Γεύσεων ολοκληρώθηκε και υπήρξε μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά

xartis-ton-geuseon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η σημαντική αυτή οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι συνεχίζει κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται και να εμπλουτίζει την εμπειρία των επισκεπτών της, προσελκύοντας όλο και περισσότερους νέους.

Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 19ος Χάρτης των Γεύσεων, συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια στέγη, το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, εκατοντάδες οινοποιούς από όλη την χώρα και χιλιάδες επισκέπτες, οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες.

Η μεγάλη ικανοποίηση που εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες αποτυπώνεται στον χαρακτηρισμό «καλύτερος από κάθε άλλη φορά» και αποτελεί απόδειξη ότι ο Χάρτης των Γεύσεων εκτός από σημείο αναφοράς για τον αμπελοοινικό κλάδο, είναι μια σημαντική εκδήλωση που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναβαθμίζεται.

Η ανοδική πορεία εκφράζεται καταρχάς από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των οινοποιείων που συμμετέχουν. Ανάμεσα στις 150 φετινές συμμετοχές (+12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), δίπλα στους καθιερωμένους οινοποιούς βρέθηκαν αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι στην εκδήλωση αλλά και στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Σημαντική είναι και η αύξηση της παρουσίας των εισαγωγέων που πρόσφεραν προς γευστική δοκιμή κρασιά από σπουδαίες οινοπαραγωγικές χώρες. Σημειώνουμε τη δυναμική παρουσία της Κύπρου με 6 οινοποιεία και ειδικές γευστικές δοκιμές για τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης, εκτός από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών (+24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), είναι η σταδιακή διαφοροποίηση του προφίλ τους. Περισσότεροι νεαροί επισκέπτες και επαγγελματίες, επισκέπτες με οινικές γνώσεις και διάθεση για γευστική δοκιμή, παρέχουν πραγματικά ενδιαφέρον κοινό στους οινοποιούς.

Τέλος, οι παράλληλες εκδηλώσεις συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Τόσο τα σεμινάρια του Wine school, όσο και οι υψηλού επιπέδου κάθετες γευστικές δοκιμές, οι παρουσιάσεις καινοτόμων θεμάτων, προϊόντων, τεχνολογιών, επιστημονικών προγραμμάτων, οι επιδείξεις μαγειρικής που φέρνουν κορυφαίους chef στην έκθεση, ακόμη και η προβολή ταινιών, εμπλούτισαν την εμπειρία.

Η διοργανώτρια Wine Plus, συνεργάζεται στενά με τους επίσημους φορείς του ελληνικού κρασιού ώστε να εκφράζει αποτελεσματικά όλον τον κλάδο. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη φετινή διοργάνωση, δεσμεύεται ότι θα συνεχίζει να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων, ποιότητα και καινοτομία, βοηθώντας τους παραγωγούς να προβάλλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και τους καταναλωτές να εκπαιδευτούν και να επιλέξουν τα κρασιά που τους αρέσουν.

Η Wine Plus και ο Χάρτης των Γεύσεων, αφού μας πρόσφεραν, για ακόμη μία χρονιά, το πιο αγαπημένο σαββατοκύριακο του ημερολογίου, ανανεώνουν το rendez-vous μας για τον Δεκέμβριο του 2023, με την επετειακή 20η διοργάνωση.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.