Pancakes σπανάκι με κρέμα φέτας από την σεφ Ελένη Κουμαντάνου

sef-eleni-koumantanou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Η σεφ Ελένη Κουμαντάνου μοιράζεται μια υπέροχη συνταγή για αλμυρά pancakes από το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας, με βραβευμένα προϊόντα κορυφαίων παραγωγών και μεταποιητών στην Ελλάδα.

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει τα καλύτερα της ελληνικής γαστρονομίας, από προϊόντα και παραγωγούς, μέχρι εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καινοτόμες ιδέες σίτισης, βιβλία κ.ο.κ. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε κάτω απ΄την παγκόσμια οικογένεια του brand της δράσης Action In Greece, με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ, τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group και πλέον βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του Ανθολογίου, μια εκ των οποίων είναι και τα pancakes σπανάκι με κρέμα φέτας, έμπνευσης και δημιουργίας της σεφ Ελένης Κουμαντάνου.

Υλικά για 2 άτομα
150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas
60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey
60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ γιαούρτι
1 αυγό
60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
80 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ηλιέλαιο
120 γρ τοματίνια

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancakes, ανακατεύοντας γάλα, γιαούρτι, φαρίνα, αυγό, μία κουταλιά μέλι ,ηλιέλαιο, σπανάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancakes.

Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη.

Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.

Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ, κρέμα φέτας, τοματίνια σε 3-4 στρώσεις. Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS.

Δείτε το βίντεο εδώ.