14 προτάσεις για ρομαντικό δείπνο στα καλύτερα της Αθήνας

romantiko-deipno-agiou-balentinou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Οι ρομαντικές ψυχές εκεί έξω που ασπάζονται το «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» έχουν πολλαπλές επιλογές για μια αξέχαστη, πολυτελή, γαστρονομική βραδιά με το ταίρι τους.

Mercato – La Dolce Vita Insieme, για ρομαντισμό με άρωμα Ιταλίας
Ανακαλύψτε τη γοητεία του ιταλικού ρομαντισμού στο Mercato, όπου η chef Μάγκυ Ταμπακάκη έχει επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο μενού πέντε πιάτων στην τιμή των 95 ευρώ ανά άτομο. Το δείπνο ξεκινά με ένα ποτήρι Montenisa Antinori Brut Rosé Franciacorta, συνοδευόμενο από εξαιρετικά πιάτα όπως Raviolone alla Carbonara με καβούρι και ζουμερό φιλέτο μοσχαριού με μαύρη τρούφα. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η υψηλή γαστρονομία κάνουν το Mercato τον ιδανικό προορισμό για να γιορτάσετε τη La Dolce Vita. Info: Four Seasons, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901199.

Pelagos, για ένα αστραφτερό γαστρονομικό ταξίδι επτά πιάτων
Αφεθείτε στη βραβευμένη με αστέρι Michelin εμπειρία του Pelagos, όπου ο chef Luca Piscazzi έχει δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο μενού επτά πιάτων στην τιμή των 145 ευρώ ανά άτομο. Απολαύστε μοναδικές γεύσεις όπως Yellowtail Ceviche με σελινόριζα και Tagliolini Cacio e Pepe, καθώς και ειδικές δημιουργίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως Μοσχαρίσια Brioche με ραδίκι tardivo, μαύρη τρούφα και bagna càuda. Ολοκληρώστε τη βραδιά με το Chocolate Soufflé με ρόδι και τριαντάφυλλο, συνοδευόμενο από πολυτελές παγωτό Metaxa. Info: Four Seasons, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901199.

Mappemonde Restaurant Bar & Lounge για μια Romantic Chronicles εμπειρία
Το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, στον 10ο όροφο του Athens Capital Hotel - MGallery Collection, υπόσχεται να «παντρέψει» τον έρωτα με την υψηλή γαστρονομία. Ο Executive Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Chef de Cuisine Δημήτρης Αρσενίδης και η Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, προτείνουν ένα μενού (95 ευρώ/άτομο, μέχρι 22/2) που ξεκινά με τη σαλάτα από παντζάρια και ραντίτσιο στη σχάρα, εμπλουτισμένη με σπιτικό μαριναρισμένο σολομό, chicory, σαγκουίνι και vinaigrette yuzu. Συνεχίζεται με το δεύτερο πιάτο, τα ραβιόλι με burrata, σε συνδυασμό με κολοκύθα, ντοματίνια, τραγανό προσούτο και dashi καπνιστής ντομάτας, που ενθουσιάζει τον ουρανίσκο. Κορυφώνεται με το κυρίως πιάτο, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές προτάσεις: το τρυφερό καλκάνι, με ραγού μήλου και λάχανου, τρούφα, καμένη κρέμα και σάλτσα Bordelaise, ή την εκλεπτυσμένη μοσχαρίσια πικάνια, συνοδευόμενη από μανιτάρια enoki, πουρέ πατάτας με χρένο, σκόνη φρούτων του δάσους και σάλτσα μαύρης τρούφας. Ολοκληρώνεται με δύο εξαιρετικά επιδόρπια, τη λεπτή τάρτα τυριού brie, συνοδευόμενη από κομπόστα ραβέντι και σφηνάκι μήλου και τη μους σοκολάτας, εμπλουτισμένη με κρέμα καρύδας και φρέσκα σμέουρα, προσφέροντας ένα αξέχαστο φινάλε. Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι συνοδεύουν δύο signature cocktails που προστίθενται στον κατάλογο του εστιατορίου, καθ' όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Το Nostalgic Affection, μία εκλεπτυσμένη σύνθεση με Metaxa 12*, bitter chocolate, σιρόπι παντζαριού και κρέμα φουντουκιού που προσφέρει μία γευστική απόλαυση νοσταλγικής πολυτέλειας, καθώς και το Tea for Two, με λικέρ μαστίχας, τσάι κόκκινων φρούτων και πουρέ yuzu, που ξεχωρίζει ως ένα αρωματικό και αναζωογονητικό cocktail. Info: Athens Capital Hotel – Mgallery Collection, Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, 214 444 2000. 

Art Lounge, NEW Hotel, για μια σειρά εκπλήξεων
Στις 14 Φεβρουαρίου, ειδικά για την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, το signature μενού του Art Lounge εμπλουτίζεται με δύο ξεχωριστά πιάτα. Ο Μπάμπης Κουντούρης, executive chef του ξενοδοχείου, εμπνέεται από το κλίμα της ημέρας και προσθέτει στο μενού ένα κυρίως και ένα επιδόρπιο, δύο ιδιαίτερες γευστικές εκπλήξεις, σε μια βραδιά με φόντο τη σύγχρονη τέχνη και τα bespoke design κομμάτια που ντύνουν τον χώρο του εστιατορίου με μια εντελώς σύγχρονη αισθητική. Κι αν επιθυμείτε να παρετείνετε τη μαγεία, το NEW Hotel προτείνει ένα ειδικό Valentine’s Staycation. Το συγκεκριμένο weekend, σε όλα τα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου μια ακόμα -γλυκιά- έκπληξη θα περιμένει κάθε επισκέπτη, προσθέτοντας μία επιπλέον νότα ρομαντισμού στην εμπειρία της διαμονής. Τις εκπλήξεις του γιορτινού αυτού τριημέρου στο NEW Hotel ολοκληρώνει ένα μοναδικό δώρο με την υπογραφή γνωστού καλλιτέχνη, για όλους. Τόσο για εκείνους που θα επιλέξουν μόνο το δείπνο στο Art Lounge, όσο και για εκείνους που θα επιλέξουν να μείνουν στο ξενοδοχείο. Info: NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), 210 3273170. 

GEORGE FAKAROS-VISION REQUIRED
GB Roof Garden, Μεγάλη Βρεταννία, για ένα δείπνο με θέα την Ακρόπολη
Με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τη φωτισμένη Αθήνα, το GB Roof Garden του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία έχει στήσει το τέλειο δείπνο για την Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας έχει σχεδιάσει ένα ρομαντικό μενού τεσσάρων πιάτων (105 ευρώ/άτομο) αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με σούπα οστρακοειδών με σαφράν, καπνιστά μύδια και creme fraiche, μιλφέιγ χαρουπιού με κακάο, παρφέ φουά γκρα, μαρμελάδα δαμάσκηνο και παγωτό φουά γκρα, μοσχαρίσιο short rib στα κάρβουνα με κύμινι, αντίβ και εσπεριδοειδή και biscuit moelleux σοκολάτας, κρεμέ βανίλιας, τραγανή πραλίνα και μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα και τριαντάφυλλο. Ο χαρισματικός Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας, που επιμελείται τα γλυκά, ολοκληρώνει την εμπειρία με ευφάνταστα και απολαυστικά επιδόρπια, ενώ την τελική πινελιά δίνει και η βραβευμένη λίστα κρασιών, που επιμελείται ο Head Sommelier Βαγγέλης Ψωφίδης. Σε απόλυτη αρμονία με την ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια του χώρου αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα ανεπανάληπτο δείπνο για δυο. Info: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου 1Α, 210 3330000.

Tudor Hall, King George, για Michelin-άτη εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας
Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George με τα φώτα της πόλης στο πιάτο, η υψηλή γαστρονομία συναντά τον ρομαντισμό σε ένα σκηνικό διαχρονικής κομψότητας. Ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς, μέσα από το εκλεπτυσμένο à la carte μενού του εστιατορίου, δίνει μια σύγχρονη πινελιά σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις και κάθε πιάτο είναι ένα μικρό έργο τέχνης για να απολαύσετε με το άλλο σας μισό. Κι εδώ, όπως και στη Μεγάλη Βρεταννία, τα γλυκά του ρομαντικού δείπνου επιμελείται ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας, ενώ οι προσεκτικά επιλεγμένες οινικές αρμονίες έρχονται από τη βραβευμένη λίστα κρασιών, που επιμελείται ο Head Sommelier Βαγγέλης Ψωφίδης. Info: King George, Βασ. Γεωργίου 3Α, 210 3222210. 

Acropolis Secret του Divani Palace Acropolis, για γκουρμέ αριστουργήματα στη σκιά της Ακρόπολης
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο σεφ του Acropolis Secret του Divani Palace Acropolis έχει δημιουργήσει μια πανδαισία gourmet αριστουργημάτων, που θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας, με συνοδεία από διαχρονικές ρομαντικές μελωδίες. Στο μενού της ημέρας (120 ευρώ/άτομο) θα βρείτε χτένι και γαρίδα σε κανταΐφι με σάλτσα beurre blanc από φρούτα του πάθους, μαγιάτικο σεβίτσε μαριναρισμένο σε λημνιώτικο κρασί με πέρλες λεμονιού και χαβιάρι oscietra, αλλά και φιλέτο μοσχαριού με foie gras, σάλτσα madeira και πουρέ πατάτας με τρούφα και σπαράγγια. Δείτε το μενού εδώ. Info: Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 210 9280100. 

GEORGE FAKAROS™ "UNIQUE IMAGING
JuJu Bar Restaurant, Divani Caravel, για ιδιαίτερες γεύσεις με live μουσική
Για τους εραστές της καινοτομίας, το νέο μενού του JuJu -ειδικά προσαρμοσμένο στην περίσταση- θα σας εκστασιάσει. Αφεθείτε σε έναν κόσμο γεύσεων και αισθήσεων με εκλεπτυσμένα cocktail, αποκλειστικά γι’ αυτήν την ημέρα, γλυκές εκπλήξεις, καθώς και live μουσική που θα κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο δυνατά. Το μενού (60 ευρώ/άτομο) περιλαμβάνει κροκέτα oxtail με ταρτάρ παντζάρι, dumplings ζυμαρικών με μοσχάρι ραγού στον ξυλόφουρνο, φιλέτο black angus με αστακό, πουρέ καπνιστής πατάτας και arancini αστακού και τελείωμα πρωταγωνίστρια τη σοκολάτα. Δείτε το μενού εδώ. Info: Divani Caravel, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 210 7207000.

GEORGE FAKAROS™ "UNIQUE IMAGIN
A+D Bar, Divani Apollon Palace & Thalasso, για ρομαντικές σούσι περιπέτειες στα νότια
Αφεθείτε στη μαγεία του ValentinesDay στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στο εμβληματικό Divani Apollon Palace & Thalasso, απολαμβάνοντας μια ρομαντική εμπειρία με ένα ειδικά διαμορφωμένο sushi menu για δύο (60 ευρώ/άτομο). Μια βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα και τη γαστρονομία, σε ένα μοναδικό περιβάλλον δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, όπου θα σας κερδίσουν γεύσεις όπως ταρτάρ τόνου, unagi roll, hamachi roll και πολλά ακόμη, με τελείωμα raspberry cheesecake. Δείτε το μενού εδώInfo: Divani Apollon Palace & Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100. 

Matsuhisa Athens, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens​, για Valentines Day Omakase με ιαπωνική κουζίνα
Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης και του Matsuhisa, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό Valentine’s Day Omakase, ένα μενού (200 ευρώ/άτομο) εμπνευσμένο από την τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας και αγαπημένες γεύσεις. Ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος έχουν δημιουργήσει ένα μενού με εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως Black Sesame Scallop Caviar με μαύρο σουσάμι και χαβιάρι, Salmon Dry Miso που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του σολομού και τη διάσημη επιλογή από Matsuhisa Sushi. Επίσης, θα σερβίρονται ευφάνταστες δημιουργίες, όπως Chicory King Crab Salad με βασιλικό καβούρι και αρωματική πικραλίδα, Lobster Gyoza Truffle με πλούσια αρώματα τρούφας και Wagyu Tenderloin Honey Anticucho που συνδυάζει το premium μοσχαρίσιο κρέας με νότες μελιού. Η εμπειρία του δείπνου ολοκληρώνεται με την Asari Miso Soup και το εντυπωσιακό επιδόρπιο Chocolate Heart Mousse. Η ρομαντική αυτή βραδιά θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική, καθώς η εξαιρετική Saxo Vaya θα γεμίσει τον χώρο με τους ρυθμούς του σαξοφώνου, προσφέροντας μια μαγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει ιδανικά στην περίσταση. Για όσους επιθυμούν να συνοδεύσουν το γεύμα τους με κάτι ξεχωριστό, το κοκτέιλ «Be Mine» με Sakura Vermouth, Rosé και εσπεριδοειδή ή ένα ποτήρι σαμπάνιας Deutz Rosé Sakura Edition αποτελούν ιδανικές επιλογές. Info: Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη. 

Bungalow 7, Αστέρια Γλυφάδας, για ρομαντζάδα με φόντο τη θάλασσα
Η γιορτή του συναισθήματος και της αγάπης έχει τους δικούς της κώδικες και αφήνει έντονα το αποτύπωμά της στο μενού της 14ης Φεβρουαρίου στο Bungalow 7. Ο γευστικός διάλογος μεταξύ εκλεκτών υλικών και σύγχρονης απόδοσης, με την φροντίδα του σεφ Ντίνου Φωτεινάκη και της ομάδας του, κάνουν την βραδιά ξεχωριστή με ένα ειδικό μενού και δύο κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να συνοδεύσουν αποκλειστικά αυτή την βραδιά, αλλά και μια πλούσια λίστα κρασιού, σε μια ατμόσφαιρα κομψής, ανεπιτήδευτης πολυτέλειας με υπέροχη θέα. Στο μενού (85 ευρώ/άτομο), μεταξύ άλλων θα δοκιμάσετε Mushroom Gyoza με κρέμα παρμεζάνας, τρούφα και λάδι μυρωδικών, Rolls spicy tuna και shrimp tempura και πολλές ακόμη εκλεκτές γεύσεις. Φροντίστε να κάνετε την κράτησή σας για μια υπέροχη γευστική ρομαντζάδα στ' Αστέρια. Info: Αστέρια Γλυφάδας, Λεωφ. Ποσειδώνος 110, 2111907001. 

Cova Astir Marina, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, για Βαλεντίνο με αέρα Μιλάνου 
Η μαγευτική ατμόσφαιρα του Cova Astir Marina, με φόντο τη θάλασσα και έμπνευση από τη νοσταλγία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σας προσκαλεί να ζήσετε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη ρομαντισμό, υψηλή γαστρονομία και premium φιλοξενία. Το ειδικά σχεδιασμένο Valentine's Menu του Cova Astir Marina (90 ευρώ/άτομο) έχει δημιουργηθεί για να σας ταξιδέψει γευστικά και να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, αντάξια της πιο ρομαντικής ημέρας του χρόνου. Η βραδιά ξεκινάει με ένα καλοσώρισμα που ξυπνά τις αισθήσεις: Arancini με αρωματική truffle mayo, ένα εκλεπτυσμένο άγγιγμα πολυτέλειας. Στη συνέχεια, η ζεστή σαλάτα από χειμωνιάτικες ρίζες, με κρέμα από comte και dressing από φραμπουάζ, προετοιμάζει τον ουρανίσκο για τη μοναδική συνέχεια. Στα ορεκτικά, τα tortelloni με γέμιση από ρικότα και αστακό, σερβιρισμένα με μπισκ αστακού και χαβιάρι Ossetra, προσφέρουν μια αίσθηση γαστρονομικής κομψότητας. Για το κυρίως πιάτο, η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές προτάσεις: το San Massimo Risotto Milanese με βοδινά μάγουλα και σάλτσα κρασιού Barolo ή το φιλέτο χριστόψαρου, συνδυασμένο με πουρέ σελινόριζας, φινόκιο και λεμονάτη σάλτσα fricassee με θυμάρι. Και καθώς η βραδιά κορυφώνεται, το επιδόρπιο κλείνει τον κύκλο των αισθήσεων με mousse σοκολάτας γάλακτος συνδυασμένη με δροσιστικό raspberry yogurt sorbet. Info: Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, 21 4444 8250. 
 

10 Urban Roof Restaurant, Radisson Blu Park Hotel, για ρομάντζο 10 ορόφους ψηλά
Το Radisson Blu Park Hotel και το 10 Urban Roof Restaurant στον 10ο όροφο προσκαλούν τα ζευγάρια σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα, που συνδυάζει ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού τεσσάρων πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά, σε έναν χώρο με μαγευτική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον αστικό ορίζοντα. Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου (€70/άτομο) περιλαμβάνει, ένα απολαυστικό ποτό καλωσορίσματος, χειροποίητο ραβιόλι γαρίδας σε αρωματικό ζωμό καρύδας και μία signature σαλάτα με φρέσκα λαχανικά με φράουλες, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και ξύδι από κόκκινα φρούτα του πάθους, ως ορεκτικά. Το γεύμα συνεχίζεται με ένα απολαυστικό και ζουμερό φιλέτο μοσχαριού με κρούστα μανιταριών, πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα Porto και κλείνει γλυκά με το ακαταμάχητο Croquant σοκολάτας, με καραμέλα και φρούτα του πάθους. Κι αν επιθυμείτε να παρατείνετε τη μαγεία της βραδιάς και να την μετατρέψτε σε μια πολυτελή ρομαντική απόδραση, το Radisson Blu Park Hotel σας προσφέρει ένα αποκλειστικό πακέτο διαμονής το οποίο περιλαμβάνει: άνετη διαμονή σε superior room με θέα στο πάρκο ή στην Ακρόπολη με πρωινό, ρομαντικό δείπνο για δύο στο 10 Urban Roof, welcome drink κατά την άφιξη, 50% έκπτωση σε θεραπείες μασάζ για ζευγάρια στο spa του ξενοδοχείου και δωρεάν parking (€130/άτομο). Info: Radisson Blu Park Hotel, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, 210 889 4550. 

La Suite Lounge, St.George Lycabettus, στη σκιά του Λυκαβηττού
Η ημέρα της αγάπης, της φιλίας και της χαράς πλησιάζει, και το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel έχει ετοιμάσει για εσάς μια μοναδική εμπειρία που υπόσχεται να κάνει τη Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αξέχαστη. Ζήστε μια ρομαντική βραδιά με το αγαπημένο σας πρόσωπο στο βραβευμένο rooftop εστιατόριο La Suite Lounge με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τα νησιά του Σαρωνικού και την εντυπωσιακή νυχτερινή εικόνα της φωτισμένης Αθήνας. Απολαύστε το εκλεπτυσμένο Valentine’s Menu (95 ευρώ/άτομο) που έχει ετοιμάσει ο executive chef, Στέφανος Παπανικολάου, ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινάει με γαρίδα ceviche και μαύρο χαβιάρι και τελειώνει με μία γλυκιά υπόσχεση, μους σοκολάτας με ganache από σοκολάτα ruby, καραμελωμένα φουντούκια και compote φράουλας. Προσθέστε έναν ακόμη ρομαντικό χαρακτήρα στη μοναδική σας εμπειρία, δίνοντας στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την πολυτέλεια και τη μαγεία που της αξίζει. Μετά από ένα αξέχαστο δείπνο παρατείνετε τη ρομαντική σας απόδραση διανυκτερεύοντας σε ένα από τα δωμάτια ή τις εντυπωσιακές σουίτες του ξενοδοχείου και επωφεληθείτε από τη μοναδική έκπτωση 25% για τη διαμονή σας. Info: St.George Lycabettus, Κλεομένους 2, 210 7416000.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]