Τα ελληνικά πιάτα με τις χειρότερες κριτικές

Το Taste Atlas έφτιαξε μια λίστα με όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… 63 πιάτα της ελληνικής κουζίνας που έχουν δεχτεί τις χειρότερες κριτικές.
Η ελληνική κουζίνα σίγουρα έχει πολλά πιάτα-διαμάντια που έχουν χτίσει όλες τις κυριακάτικες παιδικές μας αναμνήσεις, τα καλοκαίρια στον παππού και τη γιαγιά και αποτελούν την πιο comfort επιλογή μας στην καθημερινότητα. Από τα γεμιστά μέχρι τον μουσακά και από τον ντάκο μέχρι τη φασολάδα, η ελληνική κουζίνα είναι πολύχρωμη, νόστιμη και ισορροπημένη στον πυρήνα της. Γι’ αυτό άλλωστε και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα τα καλοκαίρια, φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις τόσο από τον τόπο, όσο και από τη γαστρονομία της χώρας που αξιοποιεί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα όσπρια, το ψάρι, τα πολύχρωμα λαχανικά και χόρτα, τα βότανα και μια ποικιλία τοπικών τυριών.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι αγκινάρες σαλάτα από την Κρήτη που είναι ένας συνδυασμός από τρυφερές βραστές αγκινάρες, με λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη δεύτερη θέση πάμε στην Κεφαλονιά για να συναντήσουμε τα μπουρμπουρέλια, μια ποικιλία ανάμεικτων οσπρίων, τα συνθέτουν μια χορταστική σούπα. Τα πιο συνηθισμένα υλικά περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό από φακές, φασόλια, ρεβίθια ή κουκιά, ενώ η σούπα συνήθως αρωματίζεται με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Παραμένουμε στην Κεφαλονιά για την τρίτη θέση, όπου βρίσκονται τα τσιγαρίδια, ένα πιάτο που αποτελείται από διάφορα χόρτα, τα οποία μαγειρεύονται μαζί με ντομάτες, μπαχαρικά και μυρωδικά. Συνήθως περιλαμβάνει κρεμμύδια, σέλινο, πράσα ή σπανάκι, καθώς και διάφορα άγρια χόρτα, όπως σέσκουλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προστίθεται ρύζι, ενώ η καλύτερη εποχή για την παρασκευή του είναι η άνοιξη, όταν τα άγρια χόρτα αφθονούν.

Να πούμε ότι από τη λίστα δεν λείπουν πιάτα όπως ο πατσάς, η μαγειρίτσα, οι μπάμιες, το λαχανόριζο, οι μακαρούνες, το ρυζόγαλο, τα φασολάκια, το γαμοπίλαφο, η καρπουζόπιτα και πολλά ακόμα. Δείτε τα όλα εδώ.