Το Jackson Hall επέστρεψε με την υπογραφή Veneti με πίτσα, μπέργκερ και κοκτέιλ

veneti-Jackson-hall
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ξαναγέμισε ζωή με τη νέα πρόταση της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ που συνδυάζει artisan bakery στο ισόγειο και American Bar-Restaurant στον πρώτο όροφο. Εμείς ήμασταν εκεί, να δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία του ανακαινισμένου Jackson Hall.

Ο πεζόδρομος της Μηλιώνη στο Κολωνάκι κρατούσε πολλά χρόνια τον ρυθμό στην περιοχή, με το ιστορικό Jackson Hall να αποτελεί το place to be για μπέργκερ για 18 χρόνια, μέχρι που το 2013 έβαλε λουκέτο, σε μια δύσκολη εποχή για πολλές επιχειρήσεις εστίασης. Η Μηλιώνη δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια και το θρυλικό στέκι ήταν πλέον σφραγισμένο. Το 2015, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτίριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ., με μία επένδυση ύψους 7 εκατ.€ και συχνά πυκνά ακουγόταν ότι το νέο Jackson Hall θα ανοίξει με την υπογραφή πλέον της ΒΕΝΕΤΗ. Αυτή η ώρα έφτασε, λοιπόν, τώρα, έπειτα από ανακατασκευή που όμως διατηρεί την αρχική φυσιογνωμία, δίνοντας το φιλί της ζωής στη Μηλιώνη, που πλέον μοιάζει να ζωντανεύει.

Giorgos Sfakianakis
Το πρώτο bakery-bar είναι γεγονός
Το κτίριο έχει τεράστια ιστορία, που πάει πίσω στο 1868, όπου ένας τεχνίτης μάρμαρου, ο Πέτρος Μουστάκας, το αγόρασε και λειτούργησε αρχικά σαν αποθηκευτικός χώρος. Το 1928, με το θάνατο του ιδιοκτήτη του πέρασε στο Μουστάκειο Κληροδότημα της Άνδρου. Το 1970 δημιουργείται το Debbie’s Mayor Bar και λίγα χρόνια αργότερα μετονομάζεται σε Jackson Bar Music Hall. Από το 2015 που περιήλθε στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ, χρειάστηκε μια ολόκληρη δεκαετία για να γκρεμιστεί συθέμελα το κτίριο και να πάρει τη σημερινή του μορφή ξεπερνώντας όλα τα προσκόμματα αδειοδοτήσεων. Επιστροφή στο 2025, λοιπόν, το κτίριο έχει πάρει τη νέα του μορφή, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Γιώργου Μπαουράκη, όπου στο ισόγειό του θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο αρτοποιείο με λαχταριστά ψωμιά -που θα δείτε να φουρνίζονται μπροστά σας- και πάσης φύσεως αρτοποιήματα, χειροποίητες πίτες, σιροπιαστά γλυκά, αρωματικά ροφήματα, tailor made coffee roasters, όπως και γαλακτοπωλείο-gelateria ΔΩΔΩΝΗ.
Giorgos Sfakianakis
Οι λάτρεις των γλυκών θα περάσετε πολύ χρόνο στον χώρο του ζαχαροπλαστείου, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος και διαθέτει γλυκά με την υπογραφή επώνυμων pastry chef από Ελλάδα και Γαλλία (Νικόλας Νικολακόπουλος, Γιάννης Ασπρούλης, Ζήσης Γκούντας, με την καθοδήγηση των κορυφαίων François Daubinet και Frank Michel) που έχουν σχεδιάσει και εκτελέσει μια σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.   

Ανεβαίνοντας προς το Jackson Hall, στον ενδιάμεσο όροφο βρίσκεται ο χώρος παραγωγής, όπου ετοιμάζονται όλες οι λιχουδιές για να κατέβουν στο κατάστημα στη συνέχεια, κι έπειτα μπαίνουμε στο «ψητό». Στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το ανακαινισμένο Veneti Jackson Hall, συνθέτοντας συνολικά με το ισόγειο το πρώτο bakery bar, που όπως μας ανέφερε και ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης CEO και μέτοχος του Ομίλου, δεν υπάρχει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο.

Τελικά το κάναμε… American Bar
Για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, λοιπόν, από τα ψώνια ή τη βόλτα σας, ή για κοκτέιλ, θα ανεβείτε στον πρώτο όροφο, όπου σας περιμένει το Αmerican Bar-Restaurant VENETI Jackson Hall που ξαναγίνεται meeting point στον πεζόδρομο της Μηλιώνη και υποστηρίζεται από δύο σήματα της εταιρίας, το Jackson Burger και την Pizza Mia.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής. Το θερμό σοκολατί του ξύλου, τα κόκκινα καθίσματα, οι τούβλινοι τοίχοι, οι αμερικάνικες παλιές διαφημίσεις αλλά και η επιβλητική τζαμαρία οροφής που γεμίζει με φυσικό φως το μέρος, ξυπνούν μνήμες του παλιού Jackson Hall.

Στον κατάλογο επιμέλειας του σεφ Jean Luis Capsalas θα βρείτε κλασικές προτάσεις αμερικάνικης κουζίνας, με τα μπέργκερ να κυριαρχούν, με επιλογές σε beef burger με χειροποίητο μπιφτέκι 180 γρ. (και με επιλογή για έξτρα μπιφτέκι για τους πιο μερακλήδες), αλλά και σε chicken burger με ζουμερά chicken strips ή με φιλέτο κοτόπουλου σχάρας. Φυσικά υπάρχει και χορτοφαγική επιλογή με plant-based μπιφτέκι και vegan bun για όσους απέχουν από το κρέας ή θέλουν απλά να μειώσουν τα λιπαρά και την κατανάλωσή του. Το Bacon cheeseburger που δοκιμάσαμε παραμένει σταθερή αξία ενός κλασικού περιποιημένου μπέργκερ, με πράγματι ζουμερό μπιφτέκι και ωραία pickle sauce.

Οι pizza lovers εκεί έξω, έχουν 10 επιλογές πίτσας (μία εκ των οποίων vegetarian με μανιτάρια), με φρέσκια αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960, με την Margherita και την special με δύο στρώσεις mozzarella, μανιτάρια, ντομάτα και πεπερόνι ωρίμανσης μεταξύ άλλων, που δοκιμάσαμε να είναι πράγματι αφράτες και πλούσιες στη γεύση. Στον κατάλογο θα βρείτε και 4 επιλογές σαλάτας (με ντοματίνια, πράσινη με βινεγκρέτ σκόρδου, δροσερή coleslaw που δοκιμάσαμε με λάχανο καρότο, σταφίδα ξανθή, καρυδόψιχα και sauce μαγιονέζα-γιαούρτι, και φυσικά Ceasar’s). Και για να ξεκινήσετε, σας περιμένουν κάμποσες επιλογές σε starters, όπως onion rings, cheddar bites, cream cheese jalapenos (τραγανές μπουκιές κρέμας τυριού με καυτερή πιπεριά και blue cheese sauce) και πολλά ακόμα.

Για επιδόρπιο, τα «ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ 1967», μια νέα σειρά που στηρίζεται στις συνταγές του παρελθόντος, είναι η απόλυτη εγγύηση κλασικής γεύσης, ενώ το μενού συμπληρώνουν οι πάστες JACKSON, οι ταρταλέτες JACKSON και άλλα γλυκά της νέας σειράς  Patisserie JACKSON που δημιουργήθηκε ειδικά για το VENETI Jackson Hall.

Giorgos Sfakianakis

Και μιας και θα «σπάσετε» τη δίαιτα, δοκιμάστε και τα κοκτέιλ του στο bar, όπου εκτός από τα κλασικά θα βρείτε και κάποια signature, όπως και διάφορα είδη Margaritas, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s από live σχήματα που θα παίζουν καθημερινές και σαββατοκύριακα.

Αν στη Μηλιώνη, λοιπόν, δείτε τον κλασικό Ινδιάνο, σήμα-κατατεθέν του Jackson Hall,  ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Info
Veneti Jackson Hall
Μηλιώνη 4, Κολωνάκι
Αrtisan Bakery: 2110081595, Bar-Restaurant: 2110081598
Instagram: veneti_jacksonhall

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]