Γεύσεις ελληνικής παράδοσης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

fs-athens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Εκλεκτές γεύσεις που διατηρούν την παράδοση έρχονται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα «μαγειρεύεται» στο ειδυλλιακό σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπου το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ετοιμάζει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από την πλούσια ελληνική παράδοση. Αυτή την περίοδο, η Taverna 37 και το Mercato ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα και την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με ιδιαίτερα μενού, που αναδεικνύουν την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ενώ το Winter Menu της Taverna 37 υπόσχεται αυθεντικές ελληνικές γεύσεις όλη τη σεζόν.

Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου στην Taverna 37
Στις 3 Μαρτίου, η Taverna 37 θα ετοιμάσει ένα παραδοσιακό οικογενειακό μενού (95 ευρώ/άτομο), που συνδυάζει εκλεκτά θαλασσινά, φρέσκες σαλάτες και λαχταριστά ορεκτικά που ταιριάζουν στην ημέρα. Από δροσερές σαλάτες και ντελικάτα όστρακα μέχρι παραδοσιακές λιχουδιές όπως ταραμοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο και καλαμάρι στη σχάρα, κάθε πιάτο αποτελεί ωδή στην ελληνική κουζίνα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με σπιτικά γλυκίσματα και φρεσκοψημένες λαγάνες, ενώ η ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό συμπληρώνει την εμπειρία. Αντίστοιχα, την Τρίτη 25 Μαρτίου, η ελληνική παράδοση με τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά θα κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις, ισορροπώντας ανάμεσα στη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας και τη φινέτσα των παραδοσιακών γεύσεων της Taverna 37. Ταυτόχρονα, στην Taverna 37 «τρέχει» και το Winter Menu ένα πλούσιο all-day dining μενού, που αποτυπώνει τη γαστρονομική παράδοση με δημιουργικές πινελιές. Στο πλαίσιο αυτό θα δοκιμάσετε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως ζουμερά ψητά κρεατικά, εκλεκτά τυριά, φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά, σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το Winter Menu είναι μια ωδή στα ελληνικά προϊόντα και στην τέχνη της απλότητας και της γευστικής αρμονίας.

Elise Quiniou Photography
Καθαρά Δευτέρα στο Mercato
Αν πάλι αναζητάτε μια διαφορετική προσέγγιση στη Σαρακοστή, το Mercato προσφέρει ένα ξεχωριστό brunch για την Καθαρά Δευτέρα (80 ευρώ/άτομο) που παντρεύει τις γεύσεις της Μεσογείου με τη μαεστρία της ιταλικής κουζίνας. Φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά εποχής και αγνά υλικά, δημιουργούν ισορροπημένους συνδυασμούς και γεύσεις που αναδεικνύουν τη νηστεία με έναν κοσμοπολίτικο τρόπο. Από πλούσιες σούπες με όσπρια και θαλασσινά μέχρι φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσες εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, το Mercato προσφέρει μια μοναδική εναλλακτική γαστρονομική εμπειρία για όσους αγαπούν τη Σαρακοστή, αλλά και τις μεσογειακές γεύσεις. 

Info
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 8901000