Η Σπονδή εμπνέεται από τα μπαχαρικά

i-spondi-empneetai-apo-ta-mpaxarika

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

H Σπονδή γιορτάζει τα 15 της χρόνια και προτείνει για τον μήνα Ιανουάριο ένα μενού που κινείται στους «Δρόμους των Μπαχαρικών».

Συνεχίζοντας τις θεματικές γευστικές ενότητες που ξεκίνησε η Σπονδή για να γιορτάσει τα 15 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική γαστρονομία με πληθώρα διακρίσεων, ετοίμασε ένα διαφορετικό και πολύ πρωτότυπο μενού για τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου, που κινείται στους «Δρόμους των Μπαχαρικών».

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin chef Arnaud Bignon, δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία πέντε πιάτων σε καθημερινή βάση, για όλη τη διάρκεια του μήνα.

Το μενού περιλαμβάνει λαχανικά με μαγιονέζα με ταντούρι, χτένια με wasabi μαγειρεμένα σε κονσομέ σέλερι, λαυράκι παναρισμένο σε μπαχαρικά, φακές και ρόκα με μπείκον, ενώ για κυρίως πιάτο θα φτάσει στο τραπέζι μοσχάρι με πιπέρι, κρεμμυδάκια και λιωμένες πατάτες με μαϊντανό. Το επιδόρπιο είναι ρυζόγαλο με γλυκά μπαχαρικά και παγωτό gingerbread.

Όλα αυτά προσφέρονται στην τιμή των 68 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ενώ στο δείπνο προσφέρονται επιπλέον, amuse bouches, pre-dessert και mignardises,αλλά και δύο συνοδευτικά ποτήρια κρασί που συνδυάζονται αρμονικά με τα προτεινόμενα πιάτα. Η τιμή του μενού με τις συγκεκριμένες επιλογές κρασιού είναι 79 ευρώ.

Πληροφορίες: Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021, www.spondi.gr