3 γευστικές προτάσεις με γυναικεία υπογραφή

Στον ανδροκρατούμενο χώρο της εστιατορικής κουζίνας, ξεχωρίζουμε 3 γυναικείες προτάσεις για διαφορετικά γούστα, από brunch, μέχρι θαλασσινά και κεφτεδάκια.
Mercato με την υπογραφή της Μάγκυς Ταμπακάκη για ιταλικές γεύσεις
Αν μη τι άλλο, το brunch του Mercato είναι από τα πιο πολυσυζητημένα της Αθήνας και η ταλαντούχα σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη βρίσκεται πίσω από αυτό, έχοντας αναλάβει τα ηνία από τον Οκτώβριο του 2024. Η επιτυχημένη σεφ με σπουδές στην Ιταλία στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης, που έχει εργαστεί στο φημισμένο Ristorante Essenza, έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της στο Masterchef, Masterchef junior και στην εκπομπή «Καλώς τα Παιδιά» στην ΕΡΤ2, όσο και με τις εμπνευσμένες προτάσεις της, έχοντας δημιουργήσει μαζί με τον Francesco Granata το βραβευμένο Napul'e στη Βάρη, για φοκάτσια και ιταλικές νοστιμιές. Πλέον, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε brunch με τη δική της υπογραφή στο Mercato, μέσα από έναν τεράστιο διαδραστικό ιταλικό μπουφέ με εντυπωσιακά food stations, live station με τα διάσημα λαζάνια 100 στρώσεων που αποτελούνται από στρώσεις φρεσκοφτιαγμένων ζυμαρικών, πλούσιο μπολονέζ ραγού, κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ και πλούσια μοτσαρέλα με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano και ελαιόλαδο, και φυσικά fish καρπάτσιο, αλλά και αέρινο τιραμισού σε μια εμπειρία που σίγουρα φέρνει την Ιταλία στο πιάτο από την ειδικό του είδους. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901199.
Ιώδιο με την υπογραφή της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη για θαλασσινή κουζίνα
Η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη είναι η μοναδική Ελληνίδα σεφ με τόσο λαμπερό παλμαρέ, αφού μετρά δύο αστέρια Michelin (2012 και 2014) από το Funky Gourmet, το εστιατόριο που διατηρούσε με τον σεφ Νίκο Ρούσσο για μια δεκαετία. Το 2014 άνοιξε στο Λονδίνο το Opso με ελληνική comfort κουζίνα και το 2018 σύστησε στο βρετανικό κοινό το ελληνικό street food μέσα από το Pittabun στο Carnaby. Πλέον, τη βρίσκουμε στο νέο της εγχείρημα με άρωμα θάλασσας, το Ιώδιο στο Κολωνάκι, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο και προσφέρει στους λάτρεις του ψαριού, και όχι μόνο, ιδιαίτερους θαλασσινούς γευστικούς συνδυασμούς. Μότο του μενού, άλλωστε, δεν είναι άλλο από το “catch of the day”, δηλαδή η ψαριά της ημέρας. Μαζί με την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, στην κουζίνα βρίσκουμε άλλες δύο γυναίκες, τη Δανάη Βορίδου και την Ερασμία Μπαλάσκα, η συνεργασία των οποίων κρατάει γερά από τα χρόνια του θρυλικού Funky Gourmet. Info: Λουκιανού 36, Κολωνάκι, 213 0263656.

Αφήνοντας τη δικηγορία για την πιο νόστιμη και δημιουργική τέχνη της μαγειρικής, η σεφ Γωγώ Δελογιάννη μπήκε στις ζωές μας από το Masterchef το 2017 και παραμένει μέχρι και σήμερα, κάνοντας συνεχώς τις δικές της δημιουργικές προτάσεις, τόσο από διάφορα στέκια της Αθήνας, όσο και από την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, αναλαμβάνοντας το μαγειρικό section της εκπομπής. Εκπροσωπώντας πάντα τα αγαπημένα ελληνικά αρώματα κι έχοντας μαγειρέψει ουκ ολίγες φορές για κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, έχει φτιάξει τη δική της κατάσταση στο παρελθόν στον 1ο όροφο του Bios με διάφορα pop-up πρότζεκτ με τελευταίο το Pasta e Amore τον Ιανουάριο κι έχει συστήσει τα δικά της στέκια, αρχικά με το Στοά Φιξ κι έπειτα με το Στοά Κεραμεικός. H Γαλιάντρα ήρθε το 2021 στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο και είναι η πιο πολύχρωμη καντίνα της πόλης, με επιλογές με την υπογραφή της, από τις οποίες φυσικά δεν λείπουν τα θρυλικά κεφτεδάκια που μοσχοβολούν «γιαγιά». Info: Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο.
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]