Το Dine Athens συνεχίζεται με ειδικά, προνομιακά μενού και γαστρονομικές εμπειρίες

dine-athens
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

Κάθε χρόνο, το Dine Athens μας δίνει ραντεβού στην πόλη για φαγητό, μέσα από προνομιακά μενού σε καλές τιμές, σε συνεργαζόμενα εστιατόρια.

Η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή της πόλης είναι εδώ από τις 3 Μαρτίου και μέχρι τις 23 Μαρτίου μας καλεί να εκμεταλλευτούμε τα προνομιακά μενού που «τρέχουν» στην πόλη σε περισσότερα από 150 εστιατόρια, με την υπογραφή της Alpha Bank. 

Επιλέξτε ανάμεσα σε δεκάδες κουζίνες το αγαπημένο σας εστιατόριο εδώ και κλείστε τραπέζι για να απολαύσετε μενού των 20€, 40€, 60€ και 80€ (ισχύει μόνο για εστιατόρια με αστέρι Michelin), αλλά και με επιπλέον 10% έκπτωση και απολαυστικές εμπειρίες, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank. Βρείτε όλα τα μενού εδώ

Ταυτόχρονα, μπορείτε να πάρετε μέρος σε μαθήματα, να γνωρίσετε διάσημους σεφ και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες. Διαλέξε ανάμεσα στις παρακάτω εμπειρίες που απομένουν κι έχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις.

18.03.2025 Jessica Rosval | Pharaoh
Τιμή: 120 ευρώ/άτομο | Διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank
Σολωμού 54, Αθήνα 
18:30 και 21:30 (Διάρκεια: 160’)

Η Jessica Rosval, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες υψηλού επιπέδου και θητεία στο θρυλικό Osteria Francescana, από το 2019 είναι επικεφαλής σεφ του Casa Maria Luigia, του πολυτελούς ξενώνα και εστιατορίου που δημιούργησαν ο Massimo Bottura και η σύζυγός του Lara Gilmore στην ύπαιθρο της Εμίλια-Ρομάνια. Το 2021, ανακηρύχθηκε "Σεφ της Χρονιάς" στην Ιταλία από τον οδηγό L’Espresso, ενώ το Al Gatto Verde, το εστιατόριο του Casa Maria Luigia όπου είναι επικεφαλής σεφ, κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin και το πράσινο αστέρι Michelin το 2024. Για το 9ο Dine Athens Restaurant Week, η διάσημη chef Jessica Rosval θα δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το δικό της μαγειρικό στυλ, το οποίο εστιάζει στη βιώσιμη γαστρονομία, στην αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και στο μαγείρεμα στην ανοιχτή φωτιά.

19.03.2025 Herve Pronzato & Γρηγόρης Κίκης | Herve
Τιμή: 105 ευρώ/άτομο | Διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank
Τριών Ιεραρχών 170, Αθήνα 
19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 22:00 (Διάρκεια: 120’)
Η sold-out εμπειρία στο εστιατόριο Herve επιστρέφει, προσφέροντας για ακόμα μία φορά ένα αποκλειστικό γαστρονομικό ταξίδι. Οι δυο γενιές μαγείρων, ο executive chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Herve Pronzato αλλά και ο chef de cuisine Γρηγόρης Κίκης, συνθέτουν ένα μενού που αποτελείται από εμβληματικά πιάτα που καθόρισαν τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου και σας μυούν στη πορεία του μέσα στο χρόνο έχοντας ως κοινό παρονομαστή τη γεύση.

Cooking Classes

  • 14.03.2025 Αλέξανδρος Παπανδρέου | Cooking studio by Lurpak

Τιμή: 60 ευρώ/άτομο | Διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank
Ιερολοχιτών 7, Αγία Παρασκευή 
18:00 (Διάρκεια: 120’)
Συνταγές και tips για ένα ολοκληρωμένο menu 3 πιάτων
Ζήστε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε ένα exclusive Cooking Masterclass με τον καταξιωμένο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου. Ανακαλύψτε βήμα-βήμα τις γευστικές συνταγές και τις επαγγελματικές του τεχνικές για να ετοιμάσετε ένα εντυπωσιακό 3-course menu που θα ξεχωρίσει στο εργαστήριό του!

Στο Masterclass θα παρουσιαστούν οι παρακάτω συνταγές:
1. Τάρτα με τριμμένο παντζάρι και μπλε τυρί
2. Αρνάκι λεμονάτο με βουτυράτο πουρέ πατάτας
3. Banoffee σε ποτήρι

  • Alkis Kaloudis
    15.03.2025 Στέλιος Παρλιάρος | Sweet Alchemy powered by Lurpak

Τιμή: 75 ευρώ/άτομο | Διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank
Τιμολέοντος Φιλήμονος 13, Αθήνα 
11:00 (Διάρκεια: 120’ έως 150’)
Μια γαστρονομική οδύσσεια γεμάτη αντιθέσεις!
Ανακαλύψτε τα μυστικά του κόσμου της ζαχαροπλαστικής, με τον καταξιωμένο pastry chef Στέλιο Παρλιάρο σε ένα από τα πιο περιζήτητα αποκλειστικά Masterclasses. Το Dine Athens 2025 και ο Έλληνας βιρτουόζος της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος σας προσφέρουν το απόλυτο Masterclass παρασκευής γλυκών! Όσοι φροντίσουν να κάνουν έγκαιρα κράτηση, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καταξιωμένο σεφ και να μάθουν όλα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής, μέσω της παρασκευής τριών εκλεκτών δημιουργιών. Εκλεπτυσμένες λευκές, πλούσιες σοκολατένιες και σιροπιαστές απολαύσεις, θα σας ταξιδέψουν στον μαγευτικό κόσμο των γλυκών. Γι'αυτό σπεύσατε!

Το Masterclass αποτελείται από τις παρακάτω 3 γλυκές συνταγές/παρασκευές:
1. Ψητό cheesecake με φρούτα του δάσους
2. Caprese - Υγρό κέικ αμυγδάλου με λεμόνι
3. Τούρτα σοκολάτας με βάση από brownie

Εδώ και 9 χρόνια, το Dine Athens by Alpha Bank έχει γίνει θεσμός, στηρίζοντας τον κλάδο της εστίασης σε μία off-peak περίοδο. Το 2024, πάνω από 40.000 Αθηναίοι απολαύσαν τα μενού των 130 εστιατορίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σε ειδικές τιμές. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, με το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα θα στηρίξει φιλανθρωπικά ιδρύματα μέσω του οργανισμού ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Info
Dine Athens