Τι θα συμβεί στο Vibo Bistrot τον Μάρτιο

vibo-wine-bistrot
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

Δύο ξεχωριστά οινικά διήμερα με πρωταγωνιστές το Κτήμα Λυραράκης και το Κτήμα Δερέσκου, αλλά και γευστικές επιλογές για τη Σαρακοστή έχουν ήδη ξεκινήσει στα αγαπημένα wine bar restaurant της Γλυφάδας και του Πειραιά.

Η άνοιξη έχει μπει δυναμικά στα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά, τα οποία ξετυλίγουν τα Vibo Wine Stories τους με κορυφαία ελληνικά οινοποιεία και πολλές επιλογές από νηστίσιμα πιάτα, που θα διατίθενται ήδη από την Καθαρά Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Vibo Wine Stories: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς του ελληνικού αμπελώνα
Τα Vibo συνεχίζουν να φέρνουν σε επαφή τους οινόφιλους με ξεχωριστά ελληνικά οινοποιεία.

Κτήμα Λυραράκης: 12 & 13 Μαρτίου 2025
Το ιστορικό κρητικό οινοποιείο, γνωστό για την αφοσίωσή του στη διάσωση και ανάδειξη γηγενών ποικιλιών της Κρήτης, παρουσιάζει δύο κορυφαίες ετικέτες του:

  • Λυραράκης RED 2018: Ένας εξαιρετικός ξηρός ερυθρός οίνος ΠΓΕ Κρήτης, αποτελούμενος από 89% Syrah και 11% Κοτσιφάλι. Παλαιωμένος 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, διακρίνεται για το βαθύ ερυθρό χρώμα του και την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε αρώματα σκούρων φρούτων, ανθικών στοιχείων και νότες βιολέτας, ξύλου κέδρου και διακριτικά μπαχαρικά. Πλούσιο και μακρύ στο στόμα, με φρέσκια οξύτητα και πικάντικη επίγευση, συνοδεύει ιδανικά ψητά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πικάντικα τυριά.
  • Vilana Queen 2022: Ένας κομψός ξηρός λευκός οίνος ΠΓΕ Κρήτης από 100% Βηλάνα, καλλιεργημένη σε υψόμετρο 600 μέτρων. Με χρώμα αχυρένιο, προσφέρει αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων που συνδυάζονται αρμονικά με πράσινες χορτώδεις νότες. Η γεύση του είναι ζουμερή και ελαφρώς κρεμώδης, με ζωηρή οξύτητα και μακρά δροσερή επίγευση. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ποικιλία κρεατικών και θαλασσινών, καθώς και με finger food, σαλάτες και σούπες.

Κτήμα Δερέσκου: 26 & 27 Μαρτίου 2025
Η Οινοποιία Δερέσκου, που από το 1994 ασχολείται με την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, φέρνει στα Vibo τη γεύση και το άρωμα της παραδοσιακής ζώνης αμπελουργίας της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του κτήματος, σε απόσταση μόλις 10χλμ από τη θάλασσα και σε υψόμετρο 350μ., απολαμβάνουν ένα ιδανικό μικροκλίμα που επιδρά ευεργετικά στην ποιότητα των σταφυλιών. Αναβιώνοντας τον θρυλικό αμπελότοπο της Μεσσηνίας και του ομηρικού Νέστωρα, το κτήμα θα παρουσιάσει δύο εμβληματικές ετικέτες:

  • Cabernet Sauvignon: Ένας εκλεκτός ερυθρός οίνος με πορφυρό χρώμα και διακριτικά αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών. Κυριαρχούν οι νότες από κεράσι, βατόμουρο, μαύρη σταφίδα, πράσινη και μαύρη πιπεριά, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα πλούσιο και πολύπλοκο.
  • Αγριλιά Λευκό: Ένας λευκός οίνος με χρυσαφένιο χρώμα και αρώματα πικραμύγδαλου, μάνγκο και ανανά. Διαθέτει πληθωρικό και γλυκό στόμα με μεγάλο βάθος και πλούτο που εξελίσσεται σε εντυπωσιακή επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Νηστίσιμα και δημιουργικά πιάτα όλη τη Σαρακοστή
Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Vibo Bistrot εμπλουτίζουν το μενού τους με εκλεκτά νηστίσιμα πιάτα, με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με σύγχρονη ματιά. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Σούπα Κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και λάδι τσίλι, Burrata με μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης, φουντούκι, ρόκα και ντοματίνια, Παντζάρι με αμύγδαλο, βανίλια, μους φέτας, μέντα και γιαούρτι, Σαλάτα λαβράκι με baby gem, ραπανάκι, αγγούρι σε ζύμωση, φινόκιο και τσίλι λάδι, Αγκινάρες τηγανητές με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ και Ολλανδέζ, Μπακαλιάρο με λαχανικά, μαγιονέζα άγριου σκόρδου, τσιπς μπακαλιάρου και λάδι σχοινόπρασου, Λαβράκι με κριθαράκι, ζωμό μάραθο, μυρωδικά και αυγοτάραχο και Σολομό με μάραθο, ταραμά και λεμόνι κονφί. 

Οι εκδηλώσεις «Vibo Wine Stories» θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στα δύο καταστήματα Γλυφάδας και Πειραιά.

Info
Vibo Bistrot
Γρ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, 210 8948202
Ναυαρίνου 10, Πειραιάς, 210 4220422