Το Βεργιώτικο ταξιδεύει στην Αθήνα και φέρνει μακεδονικές γεύσεις στο ΟΧ

ox-athens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΙΟΥ 2025

Το αθηναϊκό εστιατόριο ΟΧ Chop House, γνωστό για τη μοντέρνα προσέγγισή του στο κρέας, ενώνει τις δυνάμεις του με το Βεργιώτικο της Βέροιας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αυθεντική μακεδονική κουζίνα.

Το Βεργιώτικο, ένα από τα πιο αυθεντικά γαστρονομικά στέκια της ελληνικής επαρχίας, ετοιμάζεται να κατέβει στα μέρη μας την Τετάρτη 7 Μαΐου για μια και μοναδική βραδιά, όπου η γεύση και η ψυχή της Βέροιας θα έρθουν στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά θα συμβούν στο ΟΧ Chop House όπου θα απολαύσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού, αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εστιατορίων, που τιμά την πρώτη ύλη και αναδεικνύει την παράδοση με σύγχρονη ματιά.

Για την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν προϊόντα και υλικά που έρχονται απευθείας από τη Βέροια, όπως τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα της Φάρμας Κουτσιώφτη, μιας οικογενειακής μονάδας στο Μακροχώρι με ιστορία από το 1935 και πρωτοποριακή δράση στην παραγωγή κρέατος πλούσιου σε ωμέγα-3 λιπαρά. Η φάρμα έχει συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διαθέτει κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία για τις πρακτικές εκτροφής της.

Το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει signature πιάτα του Βεργιώτικου, όπως γιαπράκια αυγολέμονο με αμπελόφυλλα από ξινόμαυρο αμπέλι, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με μαύρο σκόρδο και ξινό τραχανά, μοσχάρι με άγρια μανιτάρια, μελιτζάνα και κρέμα γραβιέρας, καπνισμένα παιδάκια με δεντρολίβανο και θυμάρι και για επιδόρπιο, το αυθεντικό ρεβανί Βέροιας με παγωτό.

Τη γευστική εμπειρία θα συνοδεύσει μία επιλεγμένη λίστα κρασιών από το Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη, με παλαιωμένες ετικέτες όπως Διάπορος, Ράμνιστα και Δύο Ελιές, που συνδιαλέγονται ιδανικά με τα πιάτα και αναδεικνύουν τον πλούτο των ποικιλιών της μακεδονίτικης γης.

Μια γαστρονομική βραδιά που συνδυάζει τη μνήμη με το σήμερα και την τελετουργία του φαγητού με τη χαρά της συνεργασίας. 

Info
OΧ Chop House
Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα
210 7107070, [email protected]
στις 7/5 από τις 19:00