Γαστρονομική σύμπραξη κορυφής: Botrini και Παπαζαχαρίας στο ORA του One&Only Aesthesis

ora-by-botrini lefteris__k
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΙΟΥ 2025

Ένα 4-Hands Dinner μαγειρεύεται στο One&Only Aesthesis με τους Έκτορα Μποτρίνι και Γιώργο Παπαζαχαρία μαζί στην κουζίνα του ORA.

Ένα αποκλειστικό event περιορισμένων θέσεων έρχεται σε λίγες ημέρες στο εστιατόριο ORA του One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα, όπου δύο σεφ με ηχηρά ονόματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα 4-hands dinner σε μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin οικοδεσπότης Έκτορας Μποτρίνι καλωσορίζει τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον ταλαντούχο σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Delta, για μια αξέχαστη βραδιά δημιουργικής σύμπραξης την Τρίτη 27 Μαΐου.

O Έκτορας Μποτρίνι, με ρίζες από την Τοσκάνη και την Κέρκυρα και εμπειρίες από όλη τη Μεσόγειο, είναι ένας από τους διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, γνωστός για την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική προσέγγιση στο φαγητό. Το ORA by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis είναι μια αυθεντική γαστρονομική του έκφραση, εμπνευσμένη από τη νοσταλγία των οικογενειακών τραπεζιών και τη μνήμη των παιδικών του γεύσεων. Όπως δηλώνει ο ίδιος, το ORA δεν είναι ένα κλασικό γαστρονομικό εστιατόριο, αλλά ένας χώρος που επαναπροσδιορίζει τη μεσογειακή comfort κουζίνα μέσα από σύγχρονες τεχνικές και ανάλαφρες συνθέσεις. Η εμπειρία στο ORA είναι μια πρόσκληση να δειπνήσει κανείς «στον κήπο του σπιτιού» του σεφ - μια γιορτή μοιράσματος, μνήμης και γεύσης.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, από την άλλη, είναι ο χαρισματικός δημιουργός πίσω από το μενού του Delta Restaurant, το οποίο έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα. Με πάθος για το "γαστρονομικό storytelling", την κομψότητα και την αφαιρετική αισθητική της σκανδιναβικής κουζίνας -η οποία αποτελεί μια εκ των σημαντικότερων τάσεων παγκοσμίως- σχεδιάζει εμπειρίες γεμάτες απρόσμενες ανατροπές και συγκινήσεις, αξιοποιώντας τεχνικές ζύμωσης και συντήρησης. Με θητεία ως Head of R&D στο τριάστερο «Maaemo» στη Νορβηγία και δημιουργός του μενού του μοναδικού υποθαλάσσιου εστιατορίου «Under» (1 αστέρι Michelin), έχει χτίσει το δικό του μαγειρικό αποτύπωμα. Όπως επισημαίνει, η φιλοδοξία του είναι να δημιουργεί ιστορία, αποφεύγοντας την επανάληψη, με τα μενού του να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δημιουργικότερες παγκόσμιας κλάσης γαστρονομικές συνθέσεις.

Οι δυο τους θα παρουσιάσουν ένα ειδικά επιμελημένο μενού, που συνδυάζει τις μαγειρικές τους ταυτότητες και τις πολυδιάστατες επιρροές τους, για μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία με φόντο τον Σαρωνικό. Από την ιδιόμορφη «Carbonara» του Έκτορα Μποτρίνι με κοιλιά ξιφία και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, μέχρι τις εμπνευσμένες δημιουργίες του Γιώργου Παπαζαχαρία, όπως η γαρίδα Κοιλάδας με περγαμόντο σε ζύμωση, κεφίρ μοσχολέμονου και άνθη κερασιάς, κάθε πιάτο υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης και αισθήσεων. Το μενού κορυφώνεται με πιάτα όπως η γλώσσα αρωματισμένη με μαστίχα και σάλτσα από μούσμουλο, τα μοσχαρίσια μάγουλα «σοφρίτο» και το γλυκό φινάλε «Η δική μας κερήθρα», υπογράφοντας μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Info
4-hands dinner@ORA
λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα
21 6686 1310
στις 27/5
Instagram @orabyettorebotrini
Facebook Ora By Ettore Botrini