Από τη Μεσσηνία στη Ζυρίχη: Ο μουσακάς κάνει pop-up στο Savoy

Γεύσεις Ελλάδας και αρώματα Μεσσηνίας ταξιδεύουν στην Ελβετία με το πρώτο pop-up event του Mandarin Oriental Savoy στη Ζυρίχη που θα αναδείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας φιλοξενώντας την κουζίνα του Oliviera.
Η κουζίνα του Oliviera αποτελεί έναν σύγχρονο ύμνο στην ελληνική γαστρονομία, δίνοντας έμφαση σε φρέσκες, εποχικές πρώτες ύλες που προέρχονται από ένα δίκτυο επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, αυτή η οπτική της ελληνικής κουζίνας να ταξιδέψει και εκτός συνόρων και μάλιστα στη Ζυρίχη.
Το Mandarin Oriental, Costa Navarino μεταφέρει τις πλούσιες, γεύσεις του βραβευμένου εστιατορίου Oliviera στη Ζυρίχη, όπου από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2025, το Savoy Brasserie & Bar του Mandarin Oriental Savoy, Zurich θα φιλοξενήσει μια exclusive γαστρονομική εμπειρία, επιμελημένη από τον Γάλλο Executive Chef Bertrand Valegeas και τον Executive Sous Chef Σπύρο Γεωργάκη. Οι δυο σεφ θα ταξιδέψουν στη Ζυρίχη και θα παρουσιάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για μεσημεριανό και δείπνο, εμπνευσμένο από τις μαγευτικές ακτές του κόλπου του Ναυαρίνου.

Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι ξεκινά με μία παραδοσιακή γευσιγνωσία ελληνικού ελαιόλαδου, με εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία Κορωνέικη, συνοδευόμενη από προζυμένιο ψωμί ψημένο με ρίγανη. Μεταξύ των εκλεκτών ορεκτικών ξεχωρίζει το ντελικάτο μεσογειακό carpaccio από λαβράκι. Τα κυρίως πιάτα προσφέρουν δημιουργικές προσεγγίσεις σε κλασικές ελληνικές συνταγές, όπως το εκλεπτυσμένο κριθαρότο με αστακό. Για επιδόρπιο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το «μέλι» μια μοναδική σύνθεση με μέλι από τα μελίσσια του Oliviera, γύρη και παγωτό χαμομήλι ή το δροσερό «βερίκοκο», με ψητό βερίκοκο, αφρό και σορμπέ βασιλικού. Το μενού περιλαμβάνει επίσης τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκος δυόσμο, λεμόνι και γιαούρτι, γαρίδες “Μικρολίμανο” με σκόρδο, ντομάτα και φέτα, σαγανάκι με γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων και ούζο, φαγκρί α λα Πολίτα με αγκινάρες, καρότα και αρακά και μουσακά Oliviera με σιγομαγειρεμένα μάγουλα μοσχαριού, μελιτζάνα και μπεσαμέλ.
Info
Savoy Brasserie & Bar
14 – 17 Μαΐου
12μ.μ.– 10μ.μ.
Κρατήσεις