Woowoo Garden: Τι να δοκιμάσετε στην εξωτική αυλή του Κολωνακίου

woowoo
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Κάναμε στάση στη νέα αυλή για... φάγωμα του Κολωνακίου, Woowoo Garden, και δοκιμάσαμε την κουζίνα του, μέσα από τις δροσερές δημιουργίες του σεφ Γιάννη Μπάμπαλη. Ιδού τα αγαπημένα μας.

Χρώματα, πράσινο, δροσερά κοκτέιλ κι ένα μενού με πλούσια γαστρονομική υπόσταση φερμένη από Ασία σε έναν κήπο που έχει έρθει κι έχει προσγειωθεί στην Ξανθίππου του Κολωνακίου, στο κέντρο της Αθήνας. Μια περιγραφή που ταιριάζει τόσο σε μια όαση, όσο και στο Woowoo Garden, που σημαίνει ότι το ένα αποτελεί συνώνυμο του άλλου φέρνοντας νέο αέρα στην περιοχή. Στο χώρο του πρώην Nikkei Floresta, το Woowoo έχει φτιάξει τη δική του κατάσταση, που με το πρώτο βήμα στην αυλή του σε πάει αυτόματα σε άλλη διάσταση, εξωτική, κάπου στο Μπαλί, σε δάση της Ασίας ή στους κήπους της Σιγκαπούρης, σβήνοντας εντελώς το αστικό κέντρο από την εξίσωση. Τα φυτά και τα πολύχρωμα σκοινιά που συνθέτουν το «ταβάνι» του εστιατορίου, σε συνδυασμό με το ξύλο και την tiki διακόσμηση αρκούν για να σας πάρουν το μυαλό από καθετί τσιμεντένιο και γκρίζο. Αρχικά ίσως το σκηνικό σας φανεί λίγο περίκλειστο, καθώς τα (τύπου) σχοινιά διακόπτουν την επαφή με τον αθηναϊκό ουρανό, στη συνέχεια, ωστόσο, θα παρασυρθείτε στην ατμόσφαιρα τροπικού daydream που δημιουργούν και θα το απολαύσετε.

Κάπου ανάμεσα σε supper club του '60 και εξωτικό lounge του μέλλοντος κι αφού, λοιπόν, βρείτε τη δική σας θέση στη «ζούγκλα», οι επιλογές του μενού υπόσχονται να μην σας μπερδέψουν. Μετρημένα πιάτα, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, με 3 σαλάτες, raw επιλογές από σεβίτσε φαγκρί, μέχρι wagyu rolls, ποικίλα bites για την παρέα και 4 επιλογές για main course, για όσους το ζουν λιγότερο παρεΐστικα και δεν θέλουν να μοιραστούν τη μερίδα τους.

Τα must try της Woowoo εμπειρίας
Καταρχάς να σας πούμε ότι στο Woowoo θα απολαύσετε, εκτός από το γεύμα σας, και τη φωνή του πολύ διασκεδαστικού και ταλαντούχου Αντώνη Δόμινου, που τραγουδά Frank Sinatra και Elvis Presley περιφερόμενος στο χώρο με το tuxedo και το vintage mic του. Αν μη τι άλλο, δίνει έξτρα πόντους στην εμπειρία και σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε live, φαγητό και κοκτέιλ σε μια έξοδο.

Στα πιάτα τώρα και ξεκινώντας με raw διάθεση, το Hamachi truffle είναι μια καλή, δροσερή επιλογή για αρχή. Φινετσάτες φέτες από φρέσκο ιαπωνικό hamachi, με σάρκα βουτυράτη και διακριτική γεύση, μαριναρισμένες ελαφρά σε yuzu-ponzu, ένα δροσερό, αρωματικό ντρέσινγκ με εσπεριδοειδή και σόγια και νότες μαύρης τρούφας, οι οποίες το φέρνουν πίσω στη στεριά.

Πολύ δροσερό και γευστικό και το raspberry tartare με μοσχαρίσιο φιλέτο, raspberry και χαβιάρι, το οποίο βυθίζεται σε μια σάλτσα σμέουρου με όλα τα αρώματα να μπλέκονται στην τέλεια αρμονία.

Οι λάτρεις του σούσι, σίγουρα δεν θα προσπεράσετε τα salmon rolls με ιαπωνικό χέλι, αβοκάντο, τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκορδάτη aioli, σε ένα αποτέλεσμα με πλούσιο umami.

Περνώντας στα bites, ανέλπιστα γευστικά ήταν τα corn ribs, πεντανόστιμα strips καλαμποκιού με μαγιονέζα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Οι πιο συντηρητικοί επιλέξτε τα slider cheeseburger, μίνι αλλά με όλη την παραδοσιακή γεύση του περιποιημένου cheeseburger με Black Angus, cheddar, μαγιονέζα και πικλαρισμένο κρεμμύδι. Εναλλακτικά, τα mini tacos με striploin Black Angus, σάλτσα hoisin αβοκάντο και τσίλι, θα ικανοποιήσουν εξίσου όσους προτιμούν να κινηθούν προς τη Δύση.

Από τα κυρίως, το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, lime, γιαούρτι και τσίλι είναι σίγουρα μια comfort γεύση που ισορροπεί ανάμεσα στο ανατολίτικο βάθος των μπαχαρικών και την ανάλαφρη οξύτητα του lime, με ζουμερό κοτόπουλο την απαλή υφή του γιαουρτιού να «σβήνει» ευγενικά τη φωτιά του τσίλι. Η ταλιάτα, ωστόσο, με Black Angus και miso, κέρδισε την πλειοψηφία των εντυπώσεων, χάρη στο εξαιρετικό ψήσιμο του κρέατος, τη μεστή του γεύση και την ένταση της μαρινάδας. Συνοδευτικό μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως με το πόσο καλά θέλετε να τα πάτε στις επόμενες εξετάσεις αίματος: Μπρόκολο για να σας δώσει συγχαρητήρια ο παθολόγος, σούσι rice για να πιάσετε τη βάση και τηγανητές πατάτες με τις στατίνες να σας γλυκοκοιτάζουν. Εμείς θα σας πούμε μόνο ότι οι τηγανητές πατάτες ήταν τραγανές και πεντανόστιμες. Αλλά εσείς αποφασίζετε.

Στα επιδόρπια θα βρείτε 3 επιλογές: μια καραμελένια, με παγωτό καραμέλα και καραμελωμένο ποπ κορν με σούπα σοκολάτας, μια σοκολατένια με bitter chocolate mousse και ένα twisted raspberry millefeuille, το οποίο μείναμε μέχρι το τέλος για να το δοκιμάσουμε. Με τζελ raspberry, ολόφρεσκη κρέμα πατισερί, κάρδαμο και lime, είναι μια άκρως καλοκαιρινή επιλογή φρεσκάδας που άφησε ανάλαφρη και δροσερή επίγευση.   

Oι «διακοπές» στο Κολωνάκι και το Woowoo Garden δεν τελειώνουν εδώ, ακόμη κι αν ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Συνεχίζονται με signature cockails από τον Γιώργο Βαρθολομαίο ή με κρασί από ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με κάποιες –περιορισμένες- επιλογές και σε ποτήρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αίσθηση παραμένει ίδια: εξωτικό plot twist στην καρδιά της πόλης, με τη «γυαλάδα» του Κολωνακίου.

Info
Woowoo Garden
Ξανθίππου 10, Κολωνάκι
από 60 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]