Η Κεφαλονιά κερνάει τοπικές γεύσεις

kefalonia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Το Kefalonian Tratarisma - Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου της Κεφαλονιάς έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή στον Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι.

Έχοντας την περσινή επιτυχία στο ιστορικό του, το Kefalonian Tratarisma δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί κι έτσι (και) φέτος, ο κόσμος της Κεφαλονιάς καθώς και επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς και οινοποιούς του τόπου, οι οποίοι θα είναι συγκεντρωμένοι την Κυριακή 22 Ιουνίου, 20:00-23:00 στον Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι.

Στο πλαίσιο του φετιβάλ, οι παραγωγοί και οινοποιοί θα δειγματίζουν τα προϊόντα τους και θα συνομιλούν με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Παράλληλα, στο Live Cooking Stage θα κάνουν μαγειρικές παρουσιάσεις οι γνωστοί και καταξιωμένοι μάγειρες, Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, με έμπνευση από την Κεφαλονιά, σεβόμενες πάντα την ποιότητα και την παράδοση, και με προϊόντα από το νησί. Θα ακολουθήσει και μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι σημαίνει για εσένα η Ελληνική κουζίνα;» με την Ελένη Ψυχούλη, τον chef Ασημάκη Χανιώτη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταθόπουλο.

Το Kefalonian Tratarisma έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται τα προϊόντα και την παράδοση του νησιού. 

Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου
Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς, του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και του ΣΑΕΚ Κεφαλονιάς 

Info
Kefalonian Tratarisma - Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου της Κεφαλονιάς
Θαλασσόμυλος, Αργοστόλι
Κυριακή 22/6, 20.00-23.00
είσοδος δωρεάν