Ο Θάνος Φέσκος ξαναγράφει τη γεύση των Κυκλάδων

lure
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Ο ταλαντούχος σεφ που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε ίσως το πιο δυνατό μαγειρικό δίδυμο της πόλης με τον σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία στο πολυβραβευμένο Delta restaurant, πλέον χαράσσει νέα πορεία, επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από το Lure και το Parōn.

Με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star στο παλμαρέ του, ο σεφ Θάνος Φέσκος βρίσκεται σίγουρα ψηλά στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς σεφ της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής της Ελλάδας. Τον Ιανουάριο, η αποχώρησή του από το Delta Restaurant, το μοναδικό εστιατόριο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι ήταν πλέον έτοιμος για νέα γαστρονομικά ταξίδια, ευχαριστώντας πάντα την ομάδα του Delta.

Στο σήμερα, λοιπόν, ο σεφ αναλαμβάνει τη γαστρονομική επιμέλεια των εστιατορίων Lure του Mystique, a Luxury Collection Hotel στη Σαντορίνη και Parōn του Parīlio, μέλος της Design Hotels στην Πάρο. Με τη σημαντική διαδρομή του και τη βαθιά σύνδεσή του με τον ελληνικό τόπο, ο σεφ φέρνει μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει τοπικά υλικά, καθαρές γεύσεις και μια φιλοσοφία zero waste, όλα μέσα από μια fine προσέγγιση της comfort ελληνικής κουζίνας που συνδέεται βαθιά με τον τόπο και τη φυσική του ενέργεια.

Μαζί με τον Head Chef Χρήστο Νικολοκόπουλο στο Lure και τον Head Chef Θάνο Μπάμπουρα στο Parōn επανερμηνεύουν την κυκλαδίτικη κουζίνα με γνώση, δημιουργικότητα και απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα. Η κουζίνα τους δεν είναι αναπαράσταση, αλλά ανανέωση: μια σύγχρονη ανάγνωση της γαστρονομικής μνήμης των Κυκλάδων, από τις λευκές μελιτζάνες και το κατσούνι της Σαντορίνης, έως τα θαλασσινά της Πάρου και τα βότανα των νησιών.

Η νέα γαστρονομική υπογραφή του Ομίλου Empiria
Μια νέα πρωτοβουλία αφιερωμένη στη δύναμη της συνεργασίας, της τεχνικής και της γευστικής μνήμης παρουσιάζει φέτος ο όμιλος Empiria με το “Symphony of Flavors”, όπου μέσα από μια σειρά επιμελημένων δείπνων, οι Executive Chefs των εστιατορίων του ομίλου συναντούν μερικούς από τους πιο εμπνευσμένους Chefs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η εμπειρία ξεκινά με σταθμούς στο Parōn της Πάρου και το Lure της Σαντορίνης ενώ θα υπάρξουν και ενδιάμεσοι σταθμοί στα υπόλοιπα εστιατόρια του ομίλου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους Chefs είναι οι Mario Mandaric, Luca Piscazzi, Γρηγόρης Κίκκης και Σταυριανή Ζερβακάκου, δημιουργούν με τον Θάνο Φέσκο εμπνευσμένες συνεργασίες, όπου η γαστρονομία γίνεται γλώσσα ενσυναίσθησης, σεβασμού και εξέλιξης.

Symphony of Flavors x Thanos Feskos

Ιούνιος 24/06
Thanos Feskos x Grigoris Kikkis | Parōn, Πάρος

Ιούλιος 30/07
Thanos Feskos x Mario Mandaric | Lure, Σαντορίνη

Αύγουστος 25/08
Thanos Feskos x Luca Piscazzi | Lure, Σαντορίνη

Σεπτέμβριος 09/09
Thanos Feskos x Stavriani Zervakakou | Parōn, Πάρος