Το Μοσχοφίλερο που θα φέρει το καλοκαίρι στο ποτήρι σας

Δροσιά, φινέτσα και αρωματική ένταση να την πιούμε στο ποτήρι, εντός και εκτός πόλης.
Το Μοσχοφίλερο αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρισμένες και αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες, γνωστή για τα ιδιαίτερα αρώματα και τη φρεσκάδα του. Με καταγωγή από την Αρκαδία και επίκεντρο την Π.Ο.Π. ζώνη της Μαντινείας, ξεχωρίζει για τον λουλουδένιο και δροσιστικό χαρακτήρα της και παρότι είναι ερυθρωπή ποικιλία, οινοποιείται κυρίως ως λευκός οίνος, αποκαλύπτοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται σε υψόμετρο και δροσερά εδάφη -όπως στη Μαντινεία.
Τα νέα λευκά κρασιά του ελληνικού καλοκαιριού: Μαλαγουζιά ή Μοσχοφίλερο;Δείτε ακόμα
[CREDITS]
Πρόκειται για έναν λευκό ξηρό οίνο από 100% Μοσχοφίλερο, προερχόμενο από παλαιούς, βιολογικά καλλιεργημένους αμπελώνες 51 ετών στην καρδιά της Μαντινείας. Η εμπειρία ξεκινά ήδη από το χρώμα, λαμπερό λευκοκίτρινο με κομψές γκρι ανταύγειες, ενώ το αρωματικό του προφίλ είναι ένας ύμνος στην άνοιξη και το καλοκαίρι: γιασεμί, τριαντάφυλλο, φρέσκα εσπεριδοειδή, με νύξεις μέντας και κερήθρας να δίνουν έναν αναπάντεχο τόνο φρεσκάδας και βάθους.

Με τη σοδειά του 2024 να αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και μια σύντομη παλαίωση τριών μηνών σε βαρέλι, το Μοσχοφίλερο αυτό αποδεικνύει ότι η απλότητα μπορεί να συνυπάρχει με τη φινέτσα.