Tο “Best of” μενού του Pelagos είναι το γαστρονομικό highlight του ελληνικού καλοκαιριού

pelagos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025

Νέα μενού στο Michelin-άτο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel απογειώνουν το καλοκαίρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με τα καλύτερα πιάτα των τελευταίων ετών.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του συνέλαβαν την ιδέα του Pelagos on Tour, μεταφέροντας το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο σε λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα γαστρονομικά τους μυστικά. Παραγωγοί και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους πρωταγωνίστησαν σε ευφάνταστα πιάτα του Pelagos. Τώρα, ο Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of", το οποίο θα είναι διαθέσιμο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ουσία του “Best Of” μενού
Το νέο μενού αφηγείται ιστορίες από ταξίδια σε ήρεμα ελληνικά τοπία όπως η Κρήτη, η Σίφνος και η Σαντορίνη, εκεί όπου σεφ γνώρισε αγρότες, επισκέφθηκε οινοποιεία, γευμάτισε με ντόπιους, έμαθε παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά kai άντλησε έμπνευση. Μέσα σε ένα φόντο αιγαιοπελαγίτικης λάμψης και διακόσμηση εμπνευσμένη από κρουαζιερόπλοιο, είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στη βεράντα του εστιατορίου, το μενού "Best Of" 2025 διατίθεται σε εκδοχή degustation και à la carte, ενώ νέα πιάτα αποκλειστικά à la carte τιμούν τις φωτεινές, ζωηρές γεύσεις της εποχής.

«Είναι χαρά μου να ξαναζώ, μέσα από αυτές τις γεύσεις, τις αγαπημένες στιγμές των επισκεπτών μας από τα τελευταία τρία χρόνια του Pelagos on Tour», σχολιάζει ο σεφ Luca Piscazzi. «Για εμένα, είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων από την Κρήτη έως τη Σαντορίνη. Τα μενού αυτά αναδεικνύουν τις παραδοσιακές ελληνικές τεχνικές και τις απλές συνταγές που βασίζονται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά — πάντα με μια πινελιά καινοτομίας από το Pelagos».

SHIRLEY GARRIER
Τα κρασιά που συμπληρώνουν την εμπειρία από έναν από τους καλύτερους σομελιέ
Απογειώνοντας περαιτέρω το μενού «Best Of», οι εξαιρετικές επιλογές κρασιών του νέου Wine Director του ξενοδοχείου, Jan Konetzi, προσδίδουν καλλιτεχνική διάσταση στη συνολική εμπειρία. Από Head Sommelier στα εστιατόρια του Gordon Ramsay με αστέρια Michelin στο Λονδίνο, έως Wine Director στο Four Seasons Ten Trinity Square Private Club and Hotel, ο πολυβραβευμένος Jan -που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές ως Καλύτερος Σομελιέ του Ηνωμένου Βασιλείου- φέρνει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο ανώτατο επίπεδο. Ένα διάλειμμα από την καριέρα του τον οδήγησε να περπατήσει 500 μίλια στο Camino de Compostela Norte στην Ισπανία, να κατακτήσει βουνό 5.000 μέτρων στη Γεωργία και να συμμετάσχει σε 10ήμερη σιωπηλή διαλογιστική αποχώρηση -όλες αυτές οι εμπειρίες αποτυπώνονται με παιχνιδιάρικη και δυναμική διάθεση στις επιλογές κρασιών του.

Τι άλλο έχει το καλοκαίρι στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens;
Πέρα από τις γαστρονομικές προτάσεις του Pelagos, υπάρχουν ακόμη περισσότερες κορυφαίες εμπειρίες να απολαύσετε φέτος το καλοκαίρι στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Σε συνεργασία με την Ακαδημία Tipsarevic Luxury Tennis, το ξενοδοχείο διαθέτει τρία γήπεδα με σκληρή επιφάνεια και φωτισμό, καθώς και sessions με εξειδικευμένο προσωπικό προπονητή. Μόλις τρία λεπτά από το ξενοδοχείο, η υπερπολυτελής Astir Marina αποτελεί παράδεισο για αγορές φιλοξενώντας τα κορυφαία luxury brands του κόσμου. Η χαλάρωση κορυφώνεται στο spa, εμπνευσμένο από τον Ιπποκράτη, με θέα στη θάλασσα και θεραπείες που συνδυάζουν την τοπική βοτανολογία με την τελευταία λέξη της spa τεχνολογίας. Πλάι στο Pelagos και τα συναρπαστικά νέα μενού του, η Taverna 37 έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες της στην παραλία για το καλοκαίρι. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε στο Helios δίπλα στην πισίνα για ανεβασμένη Latin American διάθεση και απολαυστικά cocktails. 

Info
Pelagos
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
[email protected]