Φτιάξτε σπιτικό mocktail με βερίκοκο και ροδάκινο

mocktail-cocktail
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025

Ροδάκινο και βερίκοκο γίνονται η αφετηρία για ένα mocktail που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα και την κομψότητα, στο φυσικό και το επιμελώς απλό.

Είτε βρίσκεστε στην πόλη, είτε στο νησί, τα αρώματα των καλοκαιρινών φρούτων είναι η ιδανική προσθήκη στο ποτήρι σας, ειδικά αν αποφεύγετε το αλκοόλ και αναζητάτε ένα καθαρό, ποιοτικό mocktail για δροσιά και φρεσκάδα. Η σύγχρονη τέχνη της απόλαυσης, άλλωστε, είναι ελαφριά, ανάλαφρη, γεμάτη αρώματα και υφές που σέβονται την εποχή. Δεν χρειάζονται πολλά. Μόνο ένα καλό ποτήρι, λίγο φως, μπόλικος πάγος και καλή παρέα για να τσουγκρίσετε στο φετινό καλοκαίρι. 

Υλικά (για 2 ποτήρια)
1 ώριμο ροδάκινο, κομμένο σε φέτες
2 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι)
1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά, αν τα φρούτα δεν είναι πολύ γλυκά)
120 ml χυμός ροδάκινου (ιδανικά φυσικός, χωρίς ζάχαρη)
120 ml ανθρακούχο νερό 
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Παγάκια
Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάλτε το ροδάκινο και τα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το μέλι (αν χρησιμοποιήσετε). Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείος πουρέ. Περάστε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για πιο καθαρή, βελούδινη υφή. Μοιράστε τον πουρέ στα ποτήρια και προσθέστε από πάνω τον χυμό ροδάκινου.

Γεμίστε τα ποτήρια με παγάκια και συμπληρώστε με το ανθρακούχο νερό. Ανακατέψτε ελαφρά για να δημιουργηθεί ένα όμορφο ombré εφέ και γαρνίρετε στο τέλος με φέτες ροδάκινου, βερίκοκο και ένα κλωναράκι δυόσμου.

Tip σερβιρίσματος: Διαλέξτε ρομαντικά ποτήρια, ιδανικά με vintage αισθητική ή minimal γραμμές, βάλτε αρκετό πάγο για να κάνει όμορφες φυσαλίδες και αφήστε το φυσικό φως να κάνει παιχνίδι με τις σκιές.