Το Κατώγι Αβέρωφ έχει μια ιδιαίτερη πρόταση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη των νησιών και να ζήσουν το καλοκαίρι πιο δροσερά και πιο οινικά.
Αν ο δρόμος σας βγάλει στην ηπειρωτική Ελλάδα τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στον νομό Ιωαννίνων, βάλτε οπωσδήποτε στην ατζέντα σας το Μέτσοβο και κλείστε μια θέση στην αυλή του Οινοποιείου Ξενοδοχείου Αβέρωφ για ένα καλοκαιρινό δείπνο που συνδυάζει το κρασί, τη δροσιά του βουνού και τις γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας σε σύγχρονες εκδοχές.
Από
1 έως 23 Αυγούστου 2025, το μενού που υπογράφει ο
Διαμαντής Καλογιαννίδης παντρεύει την παράδοση με τη δημιουργικότητα, αξιοποιώντας εποχικά υλικά και προτείνοντας πιάτα που ξεπηδούν από την ελληνική κουζίνα, αλλά παίρνουν μια διαφορετική υπόσταση. Στο μενού, λοιπόν, θα βρείτε μουσακά σε μια μοντέρνα εκδοχή με σιγομαγειρεμένες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές, πουρέ μελιτζάνας, ροστι πατάτας και αφρό μετσοβόνε, φασολάκια και κολοκυθάκια στη σχάρα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, αρακά και dressing φουντούκι, τυρόπιτα με φέτα με χειροποίητο τηγανητό φύλλο, αυθεντική φέτα Π.Ο.Π. και μια πινελιά μελιού για γλυκιά ισορροπία, smashed burger με ζουμερό μπιφτέκι προβατίνας με ψημένο κρεμμύδι, κέτσαπ πιπεριάς, μετσοβόνε, πίκλα τσίλι και αφράτο χειροποίητο brioche, βιολογικό κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπιτάκι, κατσικίδιο τυρί "Σεβρ Μετσόβου" και σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με φρέσκα μυρωδικά, γαρίδες ψημένες στο λεμόνι με ταραμά και βλήτα και για επιδόρπιο καραμελωμένη γαλατόπιτα, αλλά και παγωτό Μαστίχα με καραμελωμένο σύκο, crumble λευκής σοκολατας και λάδι φύλλου συκιάς.
Όλα σερβιρισμένα στην ατμοσφαιρική πέτρινη αυλή, ανάμεσα σε αρώματα δάσους, με κρασιά από το ίδιο το κελάρι του οινοποιείου, σε μια γευστική εμπειρία που αποτυπώνει τον χαρακτήρα του τόπου με φροντίδα και μέτρο.
Info
Κατώφι Αβέρωφ
Μέτσοβο
2656042505
1-23/8