Γαστρονομικός Δεκαπενταύγουστος έρχεται στη Μεσσηνία και ενώνει Αιγαίο και Φλόριντα
Μια διήμερη πολυσυλλεκτική γαστρονομική εμπειρία ετοιμάζεται στη Μεσσηνία με το Mandarin Oriental, Costa Navarino και το εστιατόριο Doya από το Μαϊάμι να ενώνουν δύο ηπείρους στο τραπέζι.
Δύο κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί, το πολυβραβευμένο Doya στο Μαϊάμι (με τριπλή διάκριση Michelin Bib Gourmand) και το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή εμπειρία που γεφυρώνει δύο ηπείρους με τον πιονόστιμο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό μενού, το οποίο θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα και αποκλειστικά σε Μαϊάμι και Μεσσηνία, για δύο μόνο βραδιές: στις 15 και 16 Αυγούστου.
Ο Executive Chef Partner του Doya, Erhan Kostepen, ταξιδεύει στην Costa Navarino για να μαγειρέψει δίπλα στον Executive Chef του resort Bertrand Valegeas και τον Executive Sous Chef Σπύρο Γεωργάκη, δημιουργώντας ένα μενού-ωδή στην κουζίνα του Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, στο Doya στο Wynwood του Μαϊάμι, το ίδιο μενού θα σερβίρεται σε ένα παράλληλο δείπνο για τους λάτρεις της μεσογειακής γεύσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το à la carte μενού αντλεί έμπνευση από τοπικά προϊόντα και παραδόσεις, αποτίοντας φόρο τιμής στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Περιλαμβάνει τόσο αγαπημένα signature πιάτα του Doya όσο και νέες δημιουργικές προσεγγίσεις σε κλασικές συνταγές, πάντα με έμφαση στα εποχικά υλικά της κάθε περιοχής.

Αν ο δρόμος σας βγάλει στη Μεσσηνία -ή στο... Μαϊάμι- θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων Spicy Yogurt, ένα εμβληματικό πιάτο του Doya με στρώσεις από καπνιστές, τριμμένες πατάτες με καυτερές πιπεριές και άφθονο λάδι από καμένη πάπρικα, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στο πικάντικο, το καπνιστό και το δροσερό, αλλά και Kilada Ceviche
με γαρίδες Κοιλάδας με πίκλες πιπεριάς, ξυδάτο σουμάκ, χαβιάρι με ελληνικό μέλι και νότες από καπνιστό isot για βάθος. Μια ανατρεπτική εκδοχή των αγαπημένων μαντί του Doya θα δοκιμάσετε με τα Black Manti Dumplings, αυτή τη φορά με καραβίδα τυλιγμένη σε ζύμη με μελάνι σουπιάς, μαραθόριζα και πιπέρι marash για ένα αρωματικό τελείωμα, ενώ το The Fisherman Stew, φτιαγμένο με βάση μια σάλτσα από λευκό κρασί με μύδια, σφυρίδα, γαρίδες και αχιβάδες, είναι ένα θαλασσινό πιάτο, εμπνευσμένο από ένα άλλο κλασικό πιάτο του Doya, που αιχμαλωτίζει την ουσία της θάλασσας σε κάθε μπουκιά. Ακόμη, το Crispy Branzino αποτελεί μια νέα εκδοχή του signature πιάτου ολόκληρου ψαριού του Doya, σερβιρισμένο με κρούστα από σουτζούκι για υφή, αρωματική σάλτσα γάλακτος με μαστίχα και έναν πουρέ από τον κήπο του Αιγαίου που συνδέει το πιάτο με την περιοχή προέλευσής του.







