Φτιάξτε τη δική σας γρανίτα με ροζέ κρασί και φράουλες

granita-fraoula-krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

Όταν το κρασί συναντά τη φράουλα και τον πάγο, το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα καλοκαιρινή λιχουδιά που θυμίζει Σαντορίνη στο ποτήρι σας.

Δροσερή, φρουτώδης και κομψή, αυτή η γρανίτα με ροζέ κρασί είναι ό,τι πρέπει για απογευματινό απεριτίφ ή ελαφρύ επιδόρπιο.

Υλικά

  • 300 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι (750 ml) ροζέ κρασί, ημίγλυκο ή αρωματικό (π.χ. από Αγιωργίτικο ή Ξινόμαυρο)
  • 250 γρ. φράουλες (καθαρισμένες, κομμένες στα δύο)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή Cointreau (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Φτιάξτε σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράζοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήστε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά επιπλέον και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το σιρόπι να ρίξει τη θερμοκρασία του για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώστε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές -περάστε τον από λεπτή σήτα αν θέλετε πιο λείο αποτέλεσμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα, ανακατέψτε το σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, το ροζέ κρασί, τον χυμό λεμονιού και το λικέρ (αν χρησιμοποιήσετε).

Αν έχετε παγωτομηχανή, ρίξτε μέσα το μείγμα αφού έχει κρυώσει καλά και δουλέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν όχι, βάλτε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Έπειτα, ανακατέψτε καλά με πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους και επαναλάβετε μετά από 1-2 ώρες, μέχρι να έχει αποκτήσει την υφή γρανίτας.

Παγώστε μερικά μικρά ποτήρια σαμπάνιας ή λικέρ και γεμίστε τα με την αρωματική σας γρανίτα. Γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα φράουλας ή φύλλα δυόσμου για extra φινέτσα.