Ο απόλυτος προορισμός για food lovers βρίσκεται στην Τήνο
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025
Και συγκεκριμένα στο Odera Tinos, το πρώτο high-end resort του νησιού, που παρουσιάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση με την υπογραφή του σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού.
Η αυθεντικότητα της Τήνου φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της γαστρονομικής εμπειρίας του Odera Tinos και αποτυπώνει τη φιλοσοφία του στο πιάτο μέσα από δύο διαφορετικές εστιατορικές εμπειρίες, το κομψό brasserie-style Eos και τη σύγχρονη γαστροταβέρνα Nosti. Ο σεφ τιμά τις τοπικές πρώτες ύλες και την εποχικότητα, δημιουργώντας μενού που μιλούν στη μνήμη και στις αισθήσεις και επανερμηνεύοντας την ελληνική και κυκλαδίτικη κουζίνα με αφοσίωση, τεχνική και δημιουργική ματιά.

Φυσικά υλικά, μινιμαλιστική αισθητική και λιτότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Eos Bar & Restaurant, το οποίο με ονομασία εμπνευσμένη από τη θεά της αυγής, προσφέρει μια refined εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από brunch έως δείπνο. Στο μενού του θα βρείτε τηνιακές και μεσογειακές γεύσεις με μοντέρνες τεχνικές, από καρπάτσιο σφυρίδας με γκρέιπφρουτ και πεπόνι έως τα signature Tuna Wellington και «Αρνάκι στη γάστρα» που μεταφράζουν τη γευστική μνήμη σε δημιουργία. Σημείο συνάντησης αποτελεί και το Eos Bar, με ευφάνταστα cocktails και επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Το όνομά του παραπέμπει στη «νοστιμιά» και στον «νόστο», βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και επαναπροσδιορίζει την έννοια της ταβέρνας μέσα από μια πιο καλογυαλισμένη οπτική. Το Nosti Beach Bar & Restaurant προτείνει ένα μενού που επικεντρώνεται στην καθαρότητα των φρέσκων υλικών, όπου από το καλαμάρι σχάρας και τη φάβα μέχρι το χταπόδι καρπάτσιο και τις γαρίδες σαγανάκι, κάθε πιάτο τιμά την αυθεντικότητα των Κυκλάδων και τις καθαρές γεύσεις της Μεσογείου.

Κι όπως δηλώνει ο ίδιος ο σεφ Μαρμαρινός, «η γαστρονομία δεν είναι μόνο δημιουργία, είναι μνήμη, τόπος και μοίρασμα».
Info
Odera Tinos
Photo Credits: Χρήστος Δράζος, Στάθης Μπουζούκας






