Το Selene αφηγείται την ιστορία της Σαντορίνης με την υπογραφή Μποτρίνι
Το Selene, το ιστορικό εστιατόριο της Σαντορίνης που γράφει ιστορία στην ελληνική γαστρονομία από το 1985, επανασυστήνεται φέτος με ένα ανανεωμένο ταξίδι fine dining υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Executive Chef του Ομίλου Katikies, Έκτορα Μποτρίνι.
Στην καρδιά των Φηρών, το Selene συνεχίζει να γράφει ιστορία στη γεύση, συνδυάζοντας την παράδοση της ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες τεχνικές και δημιουργική φινέτσα. Από το 1985 όταν πήρε σάρκα και οστά το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη και της συζύγου του Έβελυν, το ιστορικό εστιατόριο αναβίωσε το 2021 κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Katikies και με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι. Κι όλα αυτά στην αυλή της καθολικής μονής του 18ου αιώνα, που στεγάζει σήμερα το 5* ξενοδοχείο Katikies Garden και αποτελεί το απόλυτο μαγευτικό σκηνικό για τα τέσσερα νέα μενού.

Τα νέα μενού αποτυπώνουν γεύσεις όπως η τάρτα ντομάτας με φύλλο με ελαιόλαδο, σαρίκι και σορμπέ βασιλικού, η σπανακοτυρόπιτα, ο σαντορινιός ντοματοκεφτές ή το αρνί με μελιτζάνα, χλωρό Σαντορίνης, αγκινάρες και χαμομήλι μέσα από μια δημιουργική και ευφάνταστη ματιά που σμίγει την παράδοση με την εκλεπτυσμένη οπτική του Έκτορα Μποτρίνι. Προσφέροντας επιλογές που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, καθένα από τα τέσσερα νέα μενού αναδεικνύει με τον πιο μοναδικό τρόπο τη γεύση της Μεσογείου. Τα degustation μενού – “Harvest Moon”, “Full Moon” και “Mnēmes” – καθώς και το à la carte “Half Moon” προσφέρουν διαφορετικές διαδρομές γεύσης, όπου η κάθε μπουκιά αφηγείται μια ιστορία του τόπου.


Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την προσεκτικά επιλεγμένη wine list του Γιάννη Καρακάση MW, που αναδεικνύει την ποικιλία και το χαρακτήρα του ηφαιστειογενούς terroir της Σαντορίνης, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν πλήρη γευστικό διάλογο ανάμεσα σε πιάτο και κρασί. Eπιλογές αφιερωμένες αποκλειστικά στον αμπελώνα της Σαντορίνης ή επικεντρωμένες στα “Great Greek Wines” ακόμα και σε “Grand Cru” ή “Fine & Rare” ετικέτες έρχονται να δώσουν τη δική τους νότα σε ένα δείπνο που υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στη μνήμη των φιλοξενούμενων.

Για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν σε custom-made wine tastings o Γιάννης Καρακάσης MW και έμπειροι sommeliers θα τους καλωσορίσουν στην κάναβα του Αγίου Ιωσήφ για θεματικές οινογνωσίες με επίκεντρο την ανάδειξη του ηφαιστειογενούς terroir της Σαντορίνης και των αυτόχθονων ποικιλιών αλλά και διεθνών οίνων που αξίζουν της προσοχής του οινόφιλου κοινού.
Info
Selene
Φηρά, Σαντορίνη
2286 022249







