Fig Daiquiri: Φτιάξτε το τέλειο κοκτέιλ με σύκο
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025
Σύκο να το πιείτε στο ποτήρι.
Ζουμερό, μελωμένο και αρωματικό, το σύκο κουβαλάει μέσα του όλο το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για τις πιο «ζεστές» και γήινες γεύσεις του χειμώνα. Αν θέλετε ένα ποτό που να συλλαμβάνει ακριβώς αυτή τη μετάβαση, το κοκτέιλ με σύκο είναι η τέλεια επιλογή: δροσερό, φρουτώδες με μια πινελιά πολυτέλειας. Και το καλύτερο; Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.
Fig Daiquiri
Υλικά (για 1 ποτήρι)
- 60 ml λευκό ρούμι
- 25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 20 ml σιρόπι από σύκο (ή πουρέ φρέσκου σύκου)
- 1–2 φρέσκα σύκα για το γαρνίρισμα
- Πάγο
Για το σιρόπι σύκου: Βράστε σε χαμηλή φωτιά 2–3 σύκα κομμένα στα τέσσερα με 100 ml νερό και 100 γρ. ζάχαρη, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Σουρώστε καλά και αφήστε το να κρυώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά σε σέικερ με μπόλικο πάγο. Χτυπήστε δυνατά για 15 δευτερόλεπτα και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι coupé ή martini. Στο τέλος, γαρνίρετε με λεπτή φέτα φρέσκου σύκου στο χείλος του ποτηριού.
Tip: Αν θέλετε πιο spicy χαρακτήρα, προσθέστε μια πρέζα κανέλα στο σιρόπι σύκου ή λίγες σταγόνες bitters.







