Orbis Vini: Η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αμπελώνα

orbis-vini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025

Tα κρασιά του κόσμου έρχονται στο Athenaum Intercontinental.

Τα φώτα θα πέσουν στο εισαγόμενο κρασί σε λίγες ημέρες, μέσα από την έκθεση Orbis Vini, που στα λατινικά σημαίνει «τα κρασιά του κόσμου», και αποτελεί την πρώτη έκθεση που οργανώνεται στη χώρα μας με μοναδικό αντικείμενο τον παγκόσμιο αμπλεώνα.

Στην έκθεση συμμετέχουν 21 εισαγωγικές εταιρείες που θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή 490 κρασιά από 179 οινοποιεία ευρισκόμενα σε 14 χώρες. Μάλιστα στην έκθεση θα παρευρίσκονται και αρκετοί ξένοι οινοποιοί, προσφέροντας μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

Η είσοδος και η δοκιμή όλων των κρασιών της έκθεσης είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες HoReCa και Οινεμπορίου, με την προϋπόθεση της προεγγραφής στο www.OrbisVini.com, όπου υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση -να σημειώσουμε ότι η Orbis Vini απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και όχι στο καταναλωτικό κοινό.

Διοργανώτρια της έκθεσης είναι η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με εμπειρία άνω των 30 ετών σε ανάλογες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους το Οινόραμα, που είναι η κορυφαία έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο. «Η αγορά ξένων κρασιών στην Ελλάδα αποτελεί πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σήμερα, που το ελληνικό κρασί ενισχύει συνεχώς την ποιότητά του και συνυπάρχει με τα ξένα κρασιά, η στιγμή για την έκθεση Orbis Vini είναι πιο ώριμη από ποτέ», σημειώνει ο Ντίνος Στεργίδης, γενικός διευθυντής της Vinetum και δημοσιογράφος οίνου.

Η Orbis Vini περιλαμβάνει και σεμινάρια τύπου «masterclass» με στοχευμένες γευστικές δοκιμές, ενώ οι επισκέπτες της θα έχουν την ικανοποίηση να δοκιμάσουν τα κρασιά της χρησιμοποιώντας τα κορυφαία ποτήρια κρασιού Riedel και, για να αναζωογονήσουν τους γευστικούς τους κάλυκες, τα μεταλλικά νερά Δουμπιά και Θεόνη.

Info
Οrbis Vini
Αίθουσα Ύψιλον, Athenaum Intercontinental
Λεωφόρος Συγγρού 89, Αθήνα
20 Οκτωβρίου, 11:00 - 19:00