Το Ark στρώνει «Το Τραπέζι του Σεφ» κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ark-glyfada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του προτείνουν νέο μενού γευσιγνωσίας που αφηγείται την ψυχή της ελληνικής γεύσης.

Την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις εποχές, τις πρώτες ύλες και την απλότητα της αυθεντικής γεύσης έχει στόχο να διηγείται το Ark κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ μέσα από τη νέα γαστρονομική εμπειρία «Τραπέζι του Σεφ» με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη. 

Στην καλύτερη θέση μπροστά στην ανοικτή κουζίνα, σε τραπέζι 12 θέσεων και με τον Γιάννη Μπαξεβάνη να εμπνέει και να καθοδηγεί, ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος υπογράφει ένα μενού που ξεδιπλώνεται σαν αφήγηση. Από τα πρώτα καλωσορίσματα, που μυρίζουν θάλασσα και γη, έως το επιδόρπιο που ολοκληρώνει τη βραδιά, κάθε πιάτο αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Ark: απλές γεύσεις, βαθιά νοστιμιά, σεβασμός στο προϊόν. Αυτό μεταφράζεται σε καλαμάρι με φιδέ, ζωμό απάκι και μους από λεμονάτα καρότα, ψάρι ημέρας με καπνιστό κρεμμύδι, μακαρόνι φάβας και σάλτσα σελινόριζας σε ζύμωση, χοιρινή κοιλιά και φιλέτο με κυδώνι, τάρτα πράσσο με κυδώνι και σάλτσα χοιρινού και πολλά ακόμη πιάτα-έκπληξη (και έμπνευση). Δείτε όλο το μενού εδώ.  

Όπως θα διαπιστώσετε, στο «Τραπέζι του Σεφ» δεν υπάρχουν υπερβολές, μόνο η ουσία. Κι αυτό που θα ζήσετε είναι τη μαγειρική που γεννιέται μπροστά στα μάτια σας, το άρωμα των υλικών να γεμίζει τον χώρο, τον ρυθμό της κουζίνας να γίνεται σκηνή και στο τελικό αποτέλεσμα, η απλότητα να συναντά τη φροντίδα.

Το Ark, σταθερά υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη σε συνεργασία με την ομάδα των σεφ Αντώνη Ζερίδη, Κωνσταντίνα Γκίνη, Διονύση Ζαχαρόπουλο και τον σεφ ζαχαροπλαστικής Τάσο Ζησόπουλο, συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια τον πυρήνα της ελληνικής κουζίνας, αποδεικνύοντας πως η αληθινή πολυτέλεια κρύβεται στη γνησιότητα.

Info
Τραπέζι του Σεφ@Ark
1η Μαρίνα Γλυφάδας
210 8948882
85 €/άτομο