Η Cava Anthidis μας ταξιδεύει στον κόσμο των premium ποτών εδώ και 80 χρόνια
Μόλις έκλεισε τα 80 και το γιόρτασε με τρεις μοναδικές βραδιές.
Όσοι αγαπούν το κρασί και τα premium αποστάγματα έχουν σίγουρα περάσει το κατώφλι της κάβας Anthidis κάποια στιγμή στη ζωή τους, της ιστορικής πλέον κάβας της πόλης που πολύ πρόσφατα έκλεισε 80 χρόνια ζωής και ιστορίας. Ιδρυθείσα το 1945, συνεχίζει σήμερα να εξελίσσεται και να καινοτομεί, υπό την καθοδήγηση της τρίτης γενιάς της, η οποία διατηρεί ζωντανό το όραμα και τις αξίες της οικογένειας Ανθίδη, προσαρμόζοντάς τες στις σύγχρονες ανάγκες και στην εμπειρία του σημερινού καταναλωτή.
Οκτώ δεκαετίες, λοιπόν, που δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει με μια σειρά τριών μοναδικών εκδηλώσεων στο κατάστημά της στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 έως και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ο Ηλίας Ανθίδης και η Άρτεμις Ανθίδη υποδέχθηκαν φίλους, συνεργάτες και καλεσμένους σε ένα τριήμερο γεμάτο ιστορία, γεύσεις και αρώματα, τιμώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Cava Anthidis.

Η πρώτη βραδιά, αφιερωμένη στο Negroni, ανέδειξε το διαχρονικό αυτό κλασικό κοκτέιλ μέσα από ένα ταξίδι στις ρίζες και την παράδοσή του. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές εκδοχές του διάσημου Negroni –από το κλασικό και το Sbagliato, μέχρι πιο σύγχρονες, απολαμβάνοντας την ευελιξία και την πολυπλοκότητα που το έχουν φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν μόνοι τους και το δικό τους Negroni.
Η δεύτερη βραδιά, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στο εμβληματικό Johnnie Walker, και περιλάμβανε ένα whisky tasting με την πολύτιμη καθοδήγηση του team της Diageo Hellas, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης των αρωμάτων και των γεύσεων του διάσημου σκοτσέζικου ουίσκι. Η επιλογή του Johnnie Walker μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η Cava Anthidis υπήρξε η πρώτη που εισήγαγε το διαχρονικό αυτό ουίσκι στην ελληνική αγορά, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για την εγχώρια κουλτούρα των premium spirits.
Η τρίτη και τελευταία βραδιά είχε στο επίκεντρο το εκλεπτυσμένο Grand Marnier, το λικέρ που συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με την πορτοκαλένια απόλαυση. Highlight του event αποτέλεσαν οι crêpes Suzette, που ετοιμάζονταν live και φλαμπέ από το Begnis Catering, προσφέροντας μια αυθεντική γαλλική εμπειρία στους καλεσμένους. Και εδώ η σύνδεση ήταν ξεχωριστή, καθώς η οικογένεια Ανθίδη είχε φέρει πρώτη το Grand Marnier στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τα premium λικέρ και τα εκλεπτυσμένα ευρωπαϊκά αποστάγματα.

Τις παρουσιάσεις και το ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Cava Anthidis επιμελήθηκε ο Γιάννης Κοροβέσης (Marketing & Business Development), ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες, γνώσεις και τη βαθιά σύνδεση των ποτών με την πορεία της Cava Anthidis μέσα στις δεκαετίες.
Κι αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της κάβας πέρα από τις αγορές σας, η Cava Anthidis στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 45) αποτελεί πλέον εκτός από εκλεπτυσμένο χώρο αγορών και ένα κομψό bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε επί τόπου το κρασί ή το ποτό της επιλογής σας συνοδεία τυριών-αλλαντικών, με ένα μικρό corkage fee –μια εμπειρία που συνδυάζει την ποιότητα της κάβας με τη φιλοσοφία του fine drinking, ανάλογη των 80 χρόνων ιστορίας.







