Anthes: Δοκιμάσαμε το νέο μενού που σερβίρει ελληνικό άρωμα με ιαπωνική φρεσκάδα και γαλλική φινέτσα
katerina avgerinou Mουσακάς, gyoza, ταραμοσαλάτα, ταρτάρ σφυρίδας, όλα βρίσκουν τη θέση τους στο νέο μενού του Anthes, που μας συστήνει την Αθήνα αλλιώς.
Με τον ίδιο τρόπο που ο αναγραμματισμός της λέξης Athens σε Anthes μπερδεύει σε πρώτη φάση το μυαλό, έτσι και το νέο μενού του επανασυνθέτει γεύσεις που κρατούν την ελληνική βάση, αλλά πασπαλίζονται με γαλλικές και ιαπωνικές επιρροές που εκτός από τεχνικές και αρώματα, φέρνουν και δημιουργικότητα στο πιάτο. Αυτό τουλάχιστον ζήσαμε εμείς πριν μερικές ημέρες στον υπόγειο χώρο του Anthes στο κέντρο της Αθήνας, που μετράει περίπου 8 μήνες στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Κι αν το «υπόγειο» σας τρόμαξε, να σας πούμε ότι παρ’ όλο που στο ισόγειο σας περιμένει το μπαρ, όπως και τραπέζια για το φαγητό ή το ποτό σας, η πιο ωραία φάση ξεκινάει αφού κατεβείτε τα σκαλιά. Εκεί θα αντικρίσετε το σύγχρονο, γήινο και «ζεστό» περιβάλλον του με την συντονισμένη ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου στη μια πλευρά και ένα μικρό χαριτωμένο αίθριο στην άλλη, περικυκλωμένο από πρασινάδα, που μπορεί να καταφέρει να σας αποσπάσει την προσοχή από τις σχεδόν χορογραφημένες κινήσεις πίσω από τον πάγκο. Επάνω, λοιπόν, μένετε για τα signature κοκτέιλ και κάτω απολαμβάνετε γεύσεις. Όχι ότι δεν μπορείτε να τα μπερδέψετε όλα μαζί –ο αναγραμματισμός του Anthes εκφράζεται παντού.
Το νέο μενού του Anthes με head chef την Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, έχει την υπογραφή του executive chef Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, ο οποίος παίρνει στα σοβαρά την εποχικότητα και την καθαρή πρώτη ύλη και ταυτόχρονα έχει μια ταξιδιάρικη διάθεση που βγαίνει εκτός συνόρων. Αυτό σημαίνει από τη μία ότι θα δείτε και θα γευτείτε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με κοσμοπολίτικη προσέγγιση, όπου τεχνικές και αρώματα από Γαλλία, Ιαπωνία, τα ντύνουν με δημιουργικότητα και τα επανασυστήνουν κι από την άλλη, ότι θα δοκιμάσετε πιάτα με εξωτικό αέρα δοσμένα με ελληνικές πρώτες ύλες.
katerina avgerinouΤο ταρτάρ σφυρίδας
katerina avgerinouΤα λιγκουίνι με σφυρίδα

Info
Anthes
Σκούφου 3
697 401 0187
από 40 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]







