Δοκιμάσαμε την most wanted pizza της χρονιάς από την l'artigiano

chicken-ceasars
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Είναι ζουμερή, πλούσια και μετατρέπει ό,τι αγαπάμε στη Caesar’s σε… pizza version.

Η pizza έχει το δικό της σύμπαν: όλοι την ξέρουμε, όλοι την αγαπάμε, αλλά κάθε φορά που νομίζεις ότι έχεις δει τα πάντα, εμφανίζεται μια ιδέα που ανατρέπει τα δεδομένα. Είναι από τα ελάχιστα comfort foods που αντέχουν τον πειραματισμό χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους: μια ζύμη, λίγα υλικά και άπειρες πιθανές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό και οι νέες προτάσεις των brands έχουν τόσο ενδιαφέρον: μπορεί να ακούγονται απλές, αλλά αν κάτι δέσει σωστά, γίνεται εμμονή.

Κάπως έτσι μπαίνει στη σκηνή η Caesar’s Chicken της l’artigiano, που έχει καταφέρει να γίνει η πιο περιζήτητη pizza της χρονιάς - και όχι άδικα. Μέσα σε λίγους μήνες από το λανσάρισμά της, η νέα signature επιλογή του brand σαρώνει στις προτιμήσεις και συγκεντρώνει όλη την κουβέντα γύρω της.

Η λογική της είναι απλή και ξεκάθαρη: ό,τι αγαπάμε στη Caesar’s μεταφράζεται σε pizza με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Η βάση με κρέμα παρμεζάνας είναι όσο πρέπει creamy και γεμάτη γεύση, ενώ gouda και μοτσαρέλα λιώνουν μαζί σε ένα αποτέλεσμα που χτυπάει κατευθείαν τον cheesy εθισμό. Το pop-corn chicken είναι αυτό που αλλάζει το παιχνίδι, γιατί προσθέτει κριτσανιστή υφή σε κάθε μπουκιά, ενώ το καπνιστό μπέικον προσθέτει βαθιά, πλούσια γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα. Και η Caesar’s sauce στο τέλος δένει τα πάντα, αφήνοντας την αίσθηση ότι δεν θα μείνει κανείς στο ένα κομμάτι.

Η l’artigiano δείχνει ξεκάθαρα πως δεν φοβάται να μετακινήσει τα όρια του τι θεωρούμε pizza σήμερα. Παίρνει ένα κοινότοπο concept, το περνάει από το δικό της φίλτρο και με μια καλοδουλεμένη συνταγή το μετατρέπει σε κάτι που τραβάει τον κόσμο και μένει στο μυαλό. Η Caesar’s Chicken δεν είναι απλώς μια επιτυχημένη ιδέα, είναι το σημείο όπου μια γνώριμη γεύση συναντά την ανατροπή και κερδίζει το στοίχημα. 

Info

L'artigiano
facebook
Instagram