Δρίσκας και Ψυχούλη στα Gourmand World Cookbook Awards

driskas-psuxouli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δύο ελληνικά βιβλία μαγειρικής βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2014. Ο λόγος για τα βιβλία του Βαγγέλη Δρίσκα και της Ελένης Ψυχούλη.

Το βιβλίο των Βαγγέλη Δρίσκα με τίτλο «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή» και της Ελένης Ψυχούλη με τίτλο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards και θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έλαβε για το βιβλίο του το βραβείο Καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook», ενώ η Ελένη Ψυχούλη απέσπασε για το δικό της βιβλίο το βραβείο του Καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book».

Οι δύο έλληνες νικητές θα διαγωνιστούν με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες, για τα βραβεία Best TV- World CookBook και Best Culinary Travel Book in the World αντίστοιχα.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Έκθεσης Βιβλίου Μαγειρικής από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαΐου 2014.

Τα Gourmand World Cookbook Awards μπορούν να παρομοιαστούν με τα «Όσκαρ» για την μαγειρική, το φαγητό και το κρασί και δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή» του Βαγγέλη Δρίσκα

Στο βιβλίο αυτό, ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται με τους αναγνώστες του συνταγές δοκιµασµένες, πιάτα από την τηλεοπτική εκποµπή του με τίτλο «Γεύσεις στη φύση» και πολλές ακόμα τεχνικές και µυστικά μαγειρικής, μαζί με το πάθος του για αυτή.

Οι συνταγές του Δρίσκα είναι χωρισμένες στο βιβλίο στις κατηγορίες: τυριά, σαλάτες, ορεκτικά, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, ζύµες, ζυµαρικά, ρύζι και όσπρια, κρέας, γλυκά και μενού για ειδικές περιστάσεις.

Λίγα λόγια για το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού»

Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη  φωτογραφήθηκε και μαγείρεψε νόστιμες συνταγές στο εξοχικό της στο Πήλιο και τις μεταφέρει μέσα από τη μοναδική της γραφή. Η ίδια έκανε ένα καλοκαιρινό οδοιπορικό σε µποστάνια, κουζίνες, τραπεζώµατα και τις αγαπημένες παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, του βουνού ή της θάλασσας και τις παρουσιάζει μέσα στις σελίδες του βιβλίου της, που διαβάζεται σαν άλµπουµ διακοπών…