Νέα εποχή για το Artisanal της Κηφισιάς με ηχηρή υπογραφή

artisanal I0ANNA PAKA
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Με νέα ταυτότητα, τολμηρή μεσογειακή κουζίνα και την προσωπική σφραγίδα του Γιάννη Παρίκου, το Artisanal επιστρέφει στην Κηφισιά ανοίγοντας ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη σύγχρονη γαστρονομία.

Μετρώντας λίγες μόνο ώρες πλέον για να ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 12/12, το Artisanal κάνει μια φρέσκια αρχή και αναδεικνύεται σε ξεχωριστή πρόταση εξόδου στα Βόρεια Προάστια. Με ταυτότητα που αποτυπώνει σύγχρονη αισθητική και φέρει ξεκάθαρα την οπτική και τη γαστρονομική φιλοσοφία του Γιάννη Παρίκου, το εστιατόριο δεν περνά απλώς σε ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο.

Με έμπνευση από την κομψότητα των ιστορικών, παλιών σπιτιών της Κηφισιάς, το Artisanal υιοθετεί απαλές αποχρώσεις, φυσικά υλικά, ανάγλυφες υφές και ένα φως που απλώνεται και φωτίζει γενναιόδωρα τον χώρο, όπως στα ψηλοτάβανα αρχοντικά της περιοχής. Εκτός από την αίσθηση οικειότητας που αποπνέει, συνθέτει και μια εικόνα εξοχής με τον καταπράσινο κήπο που περιβάλλει το εστιατόριο, αποτελώντας μια πραγματικά ιδιαίτερη πρόταση για έξοδο. 

GOUZIDIS
Στο «ψητό» τώρα, ο βραβευμένος Executive Chef και ιδιοκτήτης Γιάννη Παρίκου, παρουσιάζει μια τολμηρή μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, η οποία αναδεικνύει σεβασμό την πρώτη ύλη και αποτελεί αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του comfort fine dining. Στο πλευρό του βρίσκεται ο chef Κώστας Τερζούδης, ο στενός συνεργάτης με τον οποίο μοιράζεται κοινό γευστικό κώδικα και συνυπογράφει κάθε πιάτο. Με γνώμονα, λοιπόν, την άριστη πρώτη ύλη, την καθαρότητα γεύσεων και την τεχνική που υπηρετεί το προϊόν, χωρίς να το επισκιάζει, ο σεφ έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με προσεγμένα πιάτα, όπως ριζότο πατάτας με τραγανή κροκέτα ουράς μόσχου, παρμεζάνα και τρούφα, carpaccio με αχινό, λάιμ, φύκια και πέρλες ponzu, καθώς και αρνίσια σπάλα, σιγομαγειρεμένη για 12 ώρες, με σέλερι, μήλο, καμμένο κρεμμύδι και εστραγκόν.

Στην κατακόκκινη μπάρα από πεντελικό μάρμαρο και στα ψηλά τραπέζια με θέα στον κήπο, μπορείτε να επιλέξετε από την ενημερωμένη λίστα κρασιών του σομελιέ Βλάσση Θεοδωρακόπουλου με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα και τα signature cocktails, και να τα απολαύσετε με μικρές γευστικές δημιουργίες. Η αίσθηση είναι χαλαρή, αβίαστη, με την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις να να μετατρέπουν μια απλή έξοδο σε σταθερή αφορμή για Κηφισιά.

Info
Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά 
210 80 86 111
Instagram: www.instagram.com/artisanal.kifisia
Tik Tok: www.tiktok.com/@artisanal_athens
Facebook: www.facebook.com