Demetra Pies: άρωμα ελληνικής πίτας στην Αμερική

demetra-pies
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τέσσερις συμφοιτητές από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με πολλή αγάπη για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, βάλθηκαν να «μάθουν τους αμερικανούς να τρώνε… ελληνικά». Και μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα!

Ο Γιώργος Μπάλλας, ο Γεράσιμος και ο Δημήτρης Σκαλτσάς και ο Αλέξανδρος Τούλιας ή καλύτερα «η Παρέα των Μηχανικών» ξεκίνησε ένα αισιόδοξο και εξαιρετικά νόστιμο εγχείρημα πριν λίγο καιρό: εξάγει ελληνικές πίτες στην Αμερική, τις πίτες Demetra.

Πώς ξεκίνησε όμως, η προσπάθεια αυτή; Οι τέσσερις φίλοι γνωρίζονταν από τα φοιτητικά τους χρόνια, όταν σπούδαζαν και οι 4 στο Πολυτεχνείο. Αυτό που τους ένωνε μεταξύ άλλων, ήταν και η κοινή τους αγάπη για το καλό ελληνικό και υγιεινό φαγητό.

Και οι 4 ήξεραν καλά τι θα πει να τρως «αυθεντικά ελληνικά» και αυτό ήθελαν να περάσουν και στο εξωτερικό, προκειμένου να κάνουν τους αμερικανούς -για αρχή- να αγαπήσουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα.

Αφορμή στάθηκαν ο χρόνος που έζησαν στην Αμερική, όπου συνειδητοποίησαν αρχικά, την έλλειψη ποιοτικών και αυθεντικών πιτών και από την άλλη, τον ενθουσιασμό των αμερικανών όταν δοκίμαζαν ελληνικές πίτες από τη… μαμά Ελλάδα.

Με το μότο λοιπόν, «Eat Greek... get healthier» αποφάσισαν να «περάσουν» τις αυθεντικές ελληνικές πίτες «της μαμάς» και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πίτες που προωθούν μέχρι στιγμής, είναι τυρόπιτα με φέτα, σπανακοτυρόπιτα με φέτα και σπανακόπιτα για χορτοφάγους. Όλες με το όνομα «Demetra Pies».

Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό στο όλο εγχείρημα είναι ότι οι πίτες Demetra απέσπασαν και το πρώτο τους βραβείο στον διαγωνισμό «Re-Inspire Greece - From the Youth Up», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Industry Disruptors και η εταιρεία Gaea S.A., με σκοπό να βραβευτούν οι πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε σχέση με το φαγητό και τα τρόφιμα.

Κι εις ανώτερα λοιπόν!

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/DemetraPies

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]