Γνωστός αμερικανός σεφ πυροδοτεί διαδικτυακή μάχη για τα παιδιά στα εστιατόρια

grant-achatz
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Άρχισε σαν ένα απλό «καυστικό» tweet στο Twitter του γνωστού σεφ Grant Achatz, αλλά το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έγινε hot topic στο ιντερνετ, θέτοντας ένα μεγάλο δίλημμα και διχάζοντας το κοινό.

Ο γνωστός σεφ του εστιατορίου Alinea στο Σικάγο, Grant Achatz ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter στις 11 Ιανουαρίου ότι μια παρέα έφερε στο εστιατόριο ένα μωρό 8 μηνών το οποίο έκλαιγε προκαλώντας τα παράπονα των υπόλοιπων επισκεπτών του εστιατορίου. Και στη συνέχεια αναρωτιόταν αν πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος σε μωρά.

Το ακριβές σχόλιο έχει ως εξής «Tbl brings 8mo.Old. It cries. Diners mad. Tell ppl no kids? Subject diners 2crying? Ppl take infants 2 plays? Concerts? Hate saying no,but…».

Το σχόλιο πυροδότησε πλήθος αναδημοσιεύσεων και απαντήσεων στο Twitter αλλά και σε πολλά άλλα sites, προκαλώντας επικριτικά αλλά και επαινετικά σχόλια. Το συγκεκριμένο θέμα έχει διχάσει κυριολεκτικά το κοινό, ενώ ο σεφ Grant Achatz έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σόου για να εξηγήσει το σχόλιό του.

Χωρίς να παίρνει σαφή θέση, ουσιαστικά δημιούργησε ένα δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα… Social Media.

Σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ο ίδιος ο σεφ τόνισε « Θέλουμε ο κόσμος να έρθει να φάει στο εστιατόριό μας και να έχει μια μοναδική εμπειρία στο Alinea, αλλά πρέπει παράλληλα, να αναγνωρίζουμε ότι οι υπόλοιποι 80 άνθρωποι που βρίσκονται εκεί ήρθαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο», προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι για εκείνον σημαντικό να δοκιμάζουν υψηλή γαστρονομία τα παιδιά σε μικρή ηλικία.

Σε σχετική δημοσκόπηση που έκανε η Huffington Post, το 49% των ψηφισάντων ήταν υπέρ της απαγόρευσης της εισόδου σε μωρά σε καλά εστιατόρια.