Οι πίτες της Σοφίας: το Παλαιό Φάληρο μύρισε χειροποίητο φύλλο

pites-sofias
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Εδώ και ένα περίπου μήνα, το Παλαιό Φάληρο ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα αρώματα και τις γεύσεις από τις «πίτες της Σοφίας».

Τρία αδέρφια από το Μέτσοβο, κρατώντας στη μνήμη τους όλες τις νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια και τις υπέροχες πίτες της μαμάς Σοφίας, αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο και να γνωρίσουν και στους Αθηναίους, τις χειροποίητες νοστιμιές τις  πατρίδας μας, που ανοίγονται με τον… πλάστη.

Με φρέσκο αλλά και αυθεντικό «μάτι», ετοιμάζουν κάθε μέρα χειροποίητες πίτες από διάφορες γωνιές της χώρας μας. Στα αριστερά βρίσκονται πάντα οι «δημιουργοί» που αριστοτεχνικά μεταμορφώνουν το νερό, το αλεύρι και το λάδι σε υπέροχο, τραγανό φύλλο!

Εδώ θα βρείτε αλμυρές αλλά και γλυκές εκδοχές πίτας, από τσουκνιδόπιτα, μπατζίνα και κιμαδόπιτα, μέχρι μπουγάτσα και γαλατόπιτα.

Τις πίτες της Σοφίας μπορείτε να απολαύσετε είτε στο χέρι για τον δρόμο, είτε με το κιλό ή το ταψί, είτε σε ένα από τα λίγα τραπεζάκια καφενείου που έστησαν μπροστά από το μαγαζί, συνοδεύοντας τον ελληνικό καφέ στη χόβολη.

Φεύγοντας φροντίστε να έχετε δοκιμάσει ή να έχετε πάρει τουλάχιστον μαζί σας, ένα κομμάτι κοτόπιτα του κηπουρού και μια μπουγάτσα με μήλο, τραγανές και μυρωδάτες.

Πληροφορίες: Οι πίτες της Σοφίας, Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο, 213 0700444, www.facebook.com/oipitestissofias.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]