Faro Capo: το «αφεντικό» του Ψυχικού;

faro-capo-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μετρά μερικούς μήνες ζωής και σκοπεύει ψηλά, να γίνει… το «Αφεντικό του Φάρου»…

Το όνομά του all day χώρου Faro capo σημαίνει «Το αφεντικό του Φάρου» και αυτά είναι και τα σχέδια της ομάδας του πρώην Villa Mercedes, που άνοιξε το Faro capo στον χώρο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Deals.

Πρόκειται για ένα all day στέκι στη γειτονιά του Φάρου στο Ψυχικό, ανοιχτό όλες τις ώρες για καφέ, φαγητό ακόμα και ποτό το βράδυ, όπως άλλωστε τα περισσότερα από τα μαγαζιά της περιοχής.

Ο χώρος του είναι μοντέρνος -«vintage chic» όπως αυτοχαρακτηρίζεται- προσεγμένος, σε γήινες αποχρώσεις, με ντελικάτες διακοσμητικές πινελιές και κυρίαρχο το ξύλο σε πάγκους, σκαμπό και πασάκια. Η γυάλινη οροφή αφήνει κατά τη διάρκεια της ημέρας το φως του ήλιου να κυριαρχεί στον χώρο, ενώ στο εσωτερικό κάθε τοίχος έχει τη δική του «άποψη».

Το μενού του, υπό τις οδηγίες του γνωστού σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου-  κινείται σε γενικές γραμμές στη μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν όμως και οι γευστικές επιρροές από άλλες γωνιές του κόσμου. Δοκιμάστε τα spring rolls πάπιας, τα ψητά ντοματάκια, τυλιγμένα σε προσούτο, το ψητό λαβράκι με βραστά λαχανικά και φυσικά, το ζουμερό burger με black angus και bbq σος.

Σάββατο και Κυριακή στο Faro Capo θα βρείτε brunch από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., ενώ πολλά βράδια στον χώρο του, φιλοξενούνται live και dj sets.

Πληροφορίες: Δ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό,  213 0200000, www.farocapo.gr,

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]